Gökhan Taşkın, yaptıkları bu proje ile ilgili olarak, “Haberciliğe, televizyonculuğa devam ediyoruz. Bu bir meslek değil, yaşam biçimi. Ama o arada gelen böyle bir teklif vardı. Hayatın parçası sevmek, sevilmek. Hayatın her bölümünü haber yana biri olarak, bu da böyle bir anımız olarak kalsın. İleride duyan olur, dinleyen olur, bir not düşelim istedim. Bir kızım var Elif, ileride hatırlasın düşüncesiyle kabul ettim. Ortaya da böyle güzel bir sonuç ortaya çıktı. Sözler içime çok sindi. Sevgiyi çok güzel anlatmış Ömer Faruk Güney. Ben de elimden geldiğince seslendirmeye çalıştım. Umarım çok güzel olmuştur” şeklinde anlattı.
 
“AŞKA, SEVGİYE İNANIYORUM”
‘Ben Sevince’ şiirini duygusal bir şekilde okuyan Gökhan Taşkın, “ Aşka inanıyorum. Şiirde anlatılan gibi aşklar var. Gördüğüm, bildiğim gerçekten muhteşem, uzun yıllar devam eden. Her aşkta öyle uzun devam etmiyor ne yazık ki… İçinde tortular bırakıyor, acılar bırakıyor. Acının da aşka kattığı güzellikler vardır, o da ayrı bir bakış açısı ama sonuçta ben aşka, sevgiye inanıyorum. Sürdürülebilir olması ne kadar mümkün onu bilmiyorum açıkçası. Aşk 3-5 yıllıktır diyenler var ama ben yalın yaşandığında çok güzel bir duygu olduğuna inanıyorum” diyerek düşüncelerini anlattı.
 
“BİRBİRİMİZİ TERAPİ EDİYORUZ”
İşlerin dışında pek bir şey yapamadığını söyleyen Taşkın, “Okumakla, yazmakla, çizmekle, konuşmakla geçiyor hayatımız. En büyük aşkımla kızımla vakit geçirebildiğim zaman güzel oluyor benim için. Dostlarımla vakit geçiyorum, birçoğu bu sektörden. Birbirimizi terapi ediyoruz aslında biz. Böyle bir ülkede, bu kadar acı içeren haber de karşımıza geldiği için birbirimizi terapi etmemiz gerekiyor. Çok yükleniyoruz bazen kendimize. Bu kadar yoğun siyasetin, bu kadar kargaşanın yüksek olduğu ülkede habercilik yapıyorsanız biraz denge bozuluyor. Tahtalardan birkaçı kırılıyor. Onları da yerine koymak o dostlar sayesinde oluyor” dedi.
 
Taşkın haberciliğin meslek değil yaşam biçimi olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “Biz böyle yaşadığımız için haberci olduk bana sorarsanız. Haberci olmak için böyle durmaya çalışmak insanın üzerinde şık durmuyor. Böyle olanlar bu işten uzaklaşmak zorunda kalıyor çünkü işin doğası o yaşam biçiminde.  Samimi değilseniz sözünüzün bir anlamı olmaz. Samimiyetle yaklaştığımızda görüyoruz zaten insanlı. İnsanlar ekran karşısından görüp o samimiyeti almışsa, o sıcaklıkla davranıyorlar.”
 
‘Ben Sevince’ şiirinin yayınlanmasının ardından yeni bir şiir okuması yönünde çok istek aldığını belirten Taşkın, yeniden bir şiir daha okuyabileceğini de müjdeledi.
 
Gülçin AKIN