Çanakkale Ticaret Borsası (ÇTB) heyeti AK Parti Grup Başkanvekili ve Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ve Ak Parti Çanakkale Milletvekili Jülide İskenderoğlu’na resmi ziyaret gerçekleştirdi. Turan ziyarette yaptığı değerlendirmede; “Çanakkale’de büyük mesafeler aldık. Köprüler, yollar, hastaneler yaptık. Daha güzel işler de yapılabilir. Başlı başına Ezine Gıda İhtisas OSB İlimize büyük bir ivme kazandırdı. Aynı şekilde Çanakkale 1915 Köprüsü daha bitmeden adı bile büyük firmaların orada lojistik merkezi kuralım mı bunlar konuşuluyor. Bu açıdan Çanakkale önümüzdeki yıllarda çok daha farklı yerlerde olacak” dedi.
 
Başkan Kaya Üzen ve beraberindeki heyet, Diyarbakır ve Ankara Sincan Hayvancılık Bölgelerinde gerçekleştirilen teknik heyet ziyaretleri sonrasında, Milletvekilleri Turan ve İskenderoğlu’na bilgi aktarımında bulunmak üzere bir araya geldi. Çanakkale Ticaret Borsası Başkanı Kaya Üzen konuşmasında, “Sizlerin destekleri ile İlimizin vizyon projesi olan Ezine Gıda İhtisas OSB’mizde kurulacak olan işletmelere hammadde ve Ezine peynirimizin ihtiyacı olan küçükbaş hayvan sütünün temini noktasında küçükbaş hayvan sayımızın mevcut üretimi dahi tam karşılamadığını biliyoruz. Sayıyı arttırmak istiyoruz. Diyarbakır ve Ankara temaslarımızın en önemli sebebi bu. Küçükbaş Hayvan sayısının Bölgede arttırılmasına yönelik çalışma yapılması. Hayvancılık Organize sanayi Bölgesi oluşturabilir miyiz diye böyle bir heyetle gerekli ziyaretleri yaptık. Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüzün önerdiği alternatif yerler üzerinde durduk. Valiliğimiz bu hususta bizlere destek verdi. İlimizde bir iki tane envanter oluştu. Bunları hayata geçirebilir miyiz diye bir teknik ziyaret düzenlendik. Başta Sayın Valimiz olmak üzere, tarım konusunda bizlere destek olan Tarım ve Orman İl Müdürümüz, Kalkınma Ajansımız, sektördeki elini taşın altına koymuş olan yatırımcılarımız, peynirciler derneğimiz, ziraat odası başkanlarımız ve hayvancılık ile iştigal eden kesimhanesi olan üyelerimiz ile 22 kişilik bir heyetle Diyarbakır ve Ankara’da görüşmeler gerçekleştirdik. Diyarbakır Tarıma Dayalı Besi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve Sincan'da bir araya gelen besicilerin yatırımı olan Doğal Besi Toplu İşyeri Kooperatifi hakkında ayrıntılı bilgiler veren Başkan Üzen, döndüğümüzde hep birlikte bir durum değerlendirmesi yapacağız. Küçükbaş hayvancılık ile ilgili bir OSB yok. Bu hususta çalışmalar gerçekleştireceğiz. Çeşitli fikirler var. Bu işin tek bir yerde toplanması veya her ilçede hayvancılığa destek verilerek bu tür çiftliklerin sayısını mı arttırmamız lazım. Bunlar ile ilgili birlikte çalışarak, bir rapor oluşturacağız. Bu raporu sizlere sunarak bu tür desteklerin İlimize gelmesi ile ilgili sizlerden yardım isteyeceğiz” dedi.
                                                                                                                            
“İŞ DÜNYAMIZIN GETİRDİĞİ, BİZLERİ HEYECANLANDIRAN HER PROJEDE DESTEKÇİ OLMAYA HAZIRIZ”
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, “Bizler bildiğiniz gibi her hafta burada ilimizden bir heyetimizi ağırlıyoruz. Çanakkale’de olmak çok kıymetli ama Çanakkale değerlerinin de burada olmasının çok büyük önemi var. Heyetlerimizin talepleri, sorunlarını buradan Bakanlarımıza iletmemiz daha kolay oluyor. Olağanüstü bir durum olmazsa önümüzdeki dört sene seçim yok. Bu esnafımız, yatırımcımız için ekstra bir kazanç. Bu dört seneyi Çanakkale için, Türkiye için bir yatırım dönemi olarak değerlendirebiliriz. Çanakkale’de büyük mesafeler aldık. Köprüler, yollar, hastaneler yaptık. Daha güzel işler de yapılabilir. Başlı başına Ezine Gıda İhtisas OSB İlimize büyük bir ivme kazandırdı. Aynı şekilde Çanakkale 1915 Köprüsü daha bitmeden adı bile büyük firmaların orada lojistik merkezi kuralım mı bunlar konuşuluyor. Bu açıdan Çanakkale önümüzdeki yıllarda çok daha farklı yerlerde olacak. İş dünyamızın getirdiği, bizleri heyecanlandıran her projede sizlerin destekçisi olmaya hazırız” dedi.
 
Ziyarette, Çanakkale Vali Yardımcısı Tahir Şahin, ÇTB Başkanı Kaya Üzen, Çanakkale Tarım ve Orman il Müdürü Erdem Karadağ, GMKA Genel Sekreteri Abdullah Güç, Çanakkale Ziraat Odası Başkan Yardımcısı Cahit Toprakkarıştıran, Bayramiç Ziraat Odası Başkanı İsmail Pehlivan, Meclis Başkanı Yücel Çayıroğlu, Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Ferhan Savran, Çanakkale Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis üyelerinden oluşan heyet yer aldı.