Almanya doğumlu Esra Sezer, çıkarttığı ‘Çilli Bom’ cover şarkısı ile kendinden bahsettirmeye devam ediyor. “Müzik hayatıma okulda başlamış bir insanım” diyen Esra Sezer, “14 seneden beri aktif olarak sahnedeyim. İnsan ciddi bir müzik platformuna girmeden önce tamamen kendini yansıtamıyor insanlara, ulaşamıyorsunuz. Bu şekilde herkese ulaşma şansımız var. Tamamen müzikle alakası olan bir insanım” diye kendinden bahsetti.
 
“KENDİMİ BİLE ŞAŞIRTTIM”
‘Ama Hala’ şarkısı ile başarıyı yakalayan ünlü şarkıcı, “ ‘Ama Hala’ şarkısının söz ve müziği bana ait. Ben o şekilde çıkmak istedim, Esra Sezer olarak. Çok riskli bir şey. Garantisiz bir şekilde çıkmış oluyorsunuz aslında. İkincisinde ise  ‘Çilli Bom’ ve ben 70’ler hastası olduğum için hangi ara hazırlandım, giriştim, 4 ay var iki single arasında. Gözümü bir açtım, single çıkarttım. Kendimi bile şaşırttım. Çok yorucu bir iş aslında. Hazırlık süreci, maddi sıkıntıları, manevi stresi zor aşamalar aslında. Teşekkür ederim aranjörüm Altan Turan’a. Tamamen o coverladı şarkıyı, değiştirdi. Tadında da kaldı şarkı, buna da inanıyorum” diyerek düşüncelerini paylaştı.
 
“YILMADAN DEVAM ETME ARZUSU VAR"
Yavaş yavaş güzel bir şeyler başarabilmenin sevincinde olduğunu söyleyen Sezer, “Onun yükü ve ağırlığı da var. Her şey çok zor. Ben her şeyi tek başıma yapıyorum çünkü. Sponsor kullanmıyorum açıkçası. Projeme odaklanıyorum, şarkı besteliyorum, şiir yazıyorum ve biraz da yorgunluk görüyorum. Ama yılmadan devam etme arzusu var” dedi.
 
“HEDEFİM SİNGLE ÇIKARTAYIM, PİYASADA BİR SALLANAYIM DEĞİL”
“Seneler önce ucu açık olan bir Amerika teklifi almıştım” diyen Sezer, projelerinden bahseti: “Bu milyonda bir gelecek olan şans. Türkiye’de zannetmiyorum başka kimseye gelmiş olsun. Zamanında bir de Yeliz Yeşilmen’e gelmişti bildiğim. Bu sebepten dolayı Amerika’yı da değerlendirmek istiyorum, Türkiye’de de ilerlemek istiyorum. Sonu yok. Hedefim single çıkartayım, piyasada bir sallanayım değil. Ne varsa bende Allah vergisi, onun tamamını sunmam gerekiyor.”
 
“SESİN İYİ OLMASA BİLE REKLAMINI İYİ YAPIYORSUN”
Günümüzde herkesin şarkıcı olduğunu söyleyen Esra Sezer, “İstisnalar kaideyi bozmaz, çok güzel şarkıcılar var. Ama ortalık biraz da kirli. Herkes şarkıcı. Youtube’da herkes solist. Şu anda görüntü var ses yok.  Ufak bir sermayen varsa, bir şarkı yapıyorsun. Sesin iyi olmasa bile reklamını iyi yapıyorsun. Hop tamam. Bir tık izlendiği zaman insanların dikkatini çekiyor. İnsanlar zor dönemler geçtiğinden dolayı psikolojik olarak da eğlenmeye odaklı. Bu sebeple absürt nerede bir şey varsa, ona tıklıyorlar. Onlar da yükseltiyor bunu ama sanata dair hiçbir şey yok ortada” dedi.
 
Gülçin AKIN