Kış ürünleri için dikim zamanı olan bu ay, yağışların üreticileri bekletti. Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, bu durumu değerlendirerek, dikim sürecinin sonlanmasına bir ay daha olduğunu söyledi.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İsmail Kaya, yağışların henüz olmamasının tarladaki üreticileri nasıl etkilediği konusunda değerlendirmede bulundu. Kaya, “Yağışlar bölgemize geç kalmış durumda. Üretici şu anda dört gözle yağış bekliyor. Hava bir an önce yağsın ve arpa, buğday, bezelye gibi biz kış mahsullerimizin dikimini yapalım. Ama şu anda yağmur gelmedi ve üreticiyi tedirgin ediyor. Ama tedirgin ederken zaman bitti mi, hayır bitmedi. Daha yaklaşık 1 ay gibi bir süremiz var dikim yapabileceğimiz. Önümüzdeki hafta da yağmurlu havanın geleceği söyleniyor. İstediğimiz yağmurlar olursa, havalar birkaç gün yağıp açılmasından sonra hızlı bir şekilde buğday, arpa dikimlerimiz başlayacaktır. Tam manasıyla istediğimiz yağışlar olursa da 10 gün içinde bütün dikimimiz gerçekleşir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
 
“BİZİM EN BÜYÜK BEKLENTİMİZ…”
Kaya, “Üreticiler bilinçli bir şekilde, doğru tohumlarla, doğru zamanda, doğru hamleleri yaparak, daha az metrekareden daha fazla verim almak için gerekli her önlemi alıp, dikimlerini yapması bizim en büyük beklentimiz” açıklamasında bulundu.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN