Lapseki’nin Hayvan Barınağı’nda bulunan 91 hayvanın bakımını yapmak amacıyla Lapseki Kaymakamlığı Başkanlığında, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile Belediye Zabıta Müdürlüğü ortak bir çalışma başlattı. Hayvanlara, hastalık ve zararlılara karşı aşılama yapılmasının ardından bakımları da yapıldı.
 
Yapılan uygulamayı yerinde inceleyen İlçe Tarım ve Orman Müdürlü Ali Kaçan, “Belediye ilçeye bırakılan veya ilçede bulunan hayvanlara baktığı Hayvan Barınağında bu tarz çalışmaları el birliği ile birlikte yapmak oldukça güzel. İlçemizde başı boş gezen hayvanların misafir edildiği bu alanda ilaçlama, aşılama ve dezenfeksiyon işlemleri yapılıp, bu anlamda hayvan sağlığı ve refahı açısından farkındalık yarattığımızı düşünüyorum” dedi.
 
“YAŞAYAN HER CANLI DÜNYA ÜSTÜNDE MİSAFİRDİR”
Kaçan, “Çevre ve birey sağlığı açısından ayrıca yaşayan canlıların hayatına sağlıklı devam etmesi açısından bu çalışmalar önem arz etmektedir. Belediye başkanımıza ve kaymakamımıza bu işe önderlik ve başkanlık ettikleri için teşekkür ediyorum.  Çalışmalarımızın milli farkındalık adına belli periyotlarla devam edeceğinin de altını çizmek isterim. Ağzı, dili olmasa da yaşayan her canlı dünya üstünde misafirdir ve bu bilinçle hareket ederek onlara gereken önemi vermeyi kendimize borç biliriz. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma ve belediye çalışanlarına da şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN