Çarşı Caddesi’nde kuyumculuk yapan Atanur Ülker, bu uygulama sayesinde işlerinin kolaylaşacağını söyledi. Şu anda durgun bir sezon olması nedeniyle ve uygulamanın yeni olması sebebiyle henüz büyük bir artışa rastlamadıklarını söyleyen Ülker, önümüzdeki yılbaşı, Sevgililer Günü gibi günler ile bu durgunluğun geçeceğine işaret etti.
 
“SATIN ALINABİLİR OLMA YÖNÜNDEN BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”
Kuyumcu Atanur Ülker, yapılan bu uygulama hakkında, “Sektörümüz nakit akışının olduğu bir sektör. Dünyada ciddi bir ihracat potansiyeli olan bir ülke. İhracat yapabilmek, ürün satabilmek için öncelikle imalatı yapıp perakendede güçlü olmanız gerekiyor. Son zamanlarda altın gram fiyatlarının artması, satın alma gücünde azaldı. Bu taksit sayılarının 4 aydan 8 aya çıkması da satın alınabilir olma yönünden bizim için çok önemli. Gerçekten bizim işimiz de kolaylaştıracak” şeklinde konuştu.
 
“SATIŞLARIN ARTMASINA DESTEK OLACAĞINA EMİNİZ”
Yeni bir uygulama olduğunu söyleyen Ülker, “Biz SMS’lerimiz ile sosyal medya üzerindeki hesaplarımızda müşterilerimize bilgilendirmeyi yaptık. Bankalar kendi POS cihazı çalışmalarını tamamladılar. Her şey hazır ama sezon itibariyle, çok ölü bir sezona denk geldi. Bizim için zayıf geçen bir ayda olduğumuz için açıkçası çok faydasını görmedik ama önümüzde bir yılbaşı ve sonra sevgililer günü var. Taksitin 8 aya çıkmasının, bu özel günlerde yapılan satışların artmasına destek olacağına eminiz. Bu uygulamadan da memnunuz. Altının fiyatı da artmazsa güzel sonuçlar alırız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
Belli ürünlerde bu uygulamanın geçerli olduğunu söyleyen Ülker, şu bilgiyi verdi: “8 ay taksitlendirme ziynet grubu haricinde altın takı olan ürünlerde ve pırlanta ürünlerinde geçerli. 8 ayar, 14 ayar takılarda ve pırlantalı ürünlerinde satış yapabiliyoruz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN