‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla gerçekleşen fidan dikim etkinliği Lapseki’de Gökköy Fındıklı mevkiinde düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe İlçe kaymakamı Tahir Şahin, Garnizon Komutanı Albay Türker Altıngöz, Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı J.Kd.Bçvş. Tarkan Kanra, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Yıldız, AK Parti İlçe Başkanı Recep Bulan, AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri, Muhtarlar Derneği Mehti Arıcı ve köy muhtarları, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim,   İlçe Gıda Tarım ve Orman Müdürü Ali Kaçan, Lapseki Orman İşletme Şefi           Evren Arık, okul müdürleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
“GELECEĞE NEFES OL”
100 dönümlü arazide 25 bin fidan dikimi amacıyla gerçekleşen etkinlik ile ilgili açıklamada bulunan İlçe Kaymakamı Tahir Şahin, ”Bugün il, ilçe, kasabalarımızın tamamında sayın cumhurbaşkanımızın liderliğinde saat 11.11’de ‘Geleceğe Nefes Ol’ sloganıyla fidan dikim programındayız. İlçemizde de Gökköy köyü sınırlarında tüm öğrencilerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız özellikle belediyemizin üstün gayretleriyle çok güzel bir etkinlik oluyor. Amacımız bu alanda 25 bin fidanı toprakla buluşturmak. Bu anlamada orman işletme şefliğimize ve belediyemize emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyorum”  şeklinde konuştu.
 
“BELKİ BUGÜN BİR DÜNYA REKORU YAKALANMIŞ OLACAK”
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise şunları ifade etti: ”Türkiye genelinde 81 ilde 11 milyon fidan bu gün toprakla buluşuyor. İlçemizde de Gökköy köyü fındıklı mevkiinde dikim sahasında öğrencilerimiz, sivil toplum örgütleri daire müdürlerimiz ile hep birlikte fidan dikiyoruz. Türkiye’de ağaçlar sadece kesilmiyor, gördüğünüz gibi dikiliyor da. Bu çok önemli elbette ki ihtiyaç olduğunda ve gerektiğinde ağaçlar kesilebilir ama bunların yerine bir hedef konularak bu kadar ağacın hep bir anda dikilmesi çok önemli diye düşünüyorum. Belki bugün bir dünya rekoru yakalanmış olacak. Biz her zaman çevreye duyarlı olmaya çalışıyoruz ve duyarlıyız da bu gün bu diktiğimiz ağaçlar çocuklarımız, torunlarımıza bir nefes olacak” dedi.
 
“TOPLAMDA 25 BİN FİDAN DİKMİŞ OLACAĞIZ”
Lapseki Orman İşletme Şefi Evren Arık de kısa bir açıklama yaparak, “Bugün cumhurbaşkanlığımız himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı önderliğinde 11.11’de 11 milyon fidan dikim etkinliğinde ilçemize bağlı Gökköy köyü dikim sahasındayız. Bu sahamızda 25 bin fidan dikimi olacak ve sahamız 105 hektar ön raflarda selvi dikimi iç taraflarda ise fıstık çamı dikimi fidanları dikilecek ve toplamda 25 bin fidan dikmiş olacağız” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN