Romantik şarkıların benzersiz sesi Mustafa Akay, çıkardığı teklisi ‘Beyaz Güvercin’ ile müzikseverlerin hasretini giderdi. Yakında şarkıların hikayelerini anlattığı bir kitap çıkaracağı müjdesini de veren Akay, ‘Beyaz Güvercin’ şarkısının hikayesini sevenleri ile paylaştı.
 
Eski radyocu Mustafa Akay, romantik sesi ve şarkıları ile tekrar gündeme geldi. ‘Beyaz Güvercin’ şarkısının müzik listelerinde yer alması ile beğenileri toplayan Akay, yeni projeleri hakkında da bilgi verdi. Akay, öncelikle kendisinden bahsederek, “Eski bir radyocuyum. 1998 yılında Şafak ile beraber Alem FM’de başladım. Kendimi hiçbir zaman radyocu olarak atfetmedim, sonuçta ben enstürümanistim. Gitarımla beraber şarkı söylüyorum. Kendi halinde besteler yapan. Elinden geldiği kadarıyla yurtiçinde ve yurtdışında birçok kere gidererek müziğimi ulaştırmaya çalışan biriyim. Bilkent Üniversitesi mezunuyum, 1990 yılı girişliyim. Aynı zamanda aşçıyım. Hem ruha hem de bedene hitap eden bir restoran açmak için yanıp tutuşan bir insanım. Şimdi yeni bir şarkı yazıyorum ve kışın çıkarmayı planlıyorum. Sanatla elimden geldiğimle ilgilenmeye çalışıyorum. Ben çok alınganımdır, çok çabuk kırılırım. İnsanın öncelikle kendini tanıması lazım. Bu hayat için de çok önemli, yaptığı iş için de çok önemli. Önce kendini tanıması lazım, tanıdığın kişiyi de değiştirmeden olduğu gibi kabul etmek lazım” dedi.
 
“SAHNEDE ASTRAL SEYAHATE ÇIKTIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”
“Ben elimden geldiği kadar dünyanın her yerine gidiyorum” diyen Akay, “Paris’e, Amerika’ya, Bodrum’a gideceğim. Çünkü benim hayatım yeni insanlarla tanışmak. Çok iyi bir dinleyiciyimdir aynı zamanda çünkü şarkı yazabilmek için iyi bir dinleyici olmak gerekir. Bunlardan çok besleniyorum.  Bu yüzden yeni yerlerde olmak, yeni insanlarla tanışmak çok mutlu ediyor beni. Genelde İngilizce, Fransızca, İtalyanca, Türkçe 70, 80 ve 90’ların şarkılarını söylüyorum. Ama eğlenceli şarkılar da hüzünlü şarkılar da söylüyoruz. Sahnede astral seyahate çıktığımızı düşünüyorum. Gülüyoruz, eğleniyoruz bazen hüzünleniyoruz. Şarkıların hikayelerini anlatıyoruz” şeklinde konuştu.
 
“ŞARKILARIN HİKAYELERİNİ, FELSEFELERİNİ YAZMAYA ÇALIŞTIM”
Yeni bir kitap çıkarmaya hazırlandığını da söyleyen Mustafa Akay, “Yeni sesli bir kitap yazdım. Şarkıların hikayesini, felsefesini anlattığım bir kitap. Kitabın ismini henüz koymadım. İçinde bir barkod olacak, o barkodu okutunca dinleyenler direkt olarak müziği de dinleyecek. Sürekli üretiyoruz. İnsanlar bildikleri şarkıların hikayelerini bir bilseler… Örneğin, Barış Manço’ nun ‘Bugün bayram erken kalkın çocuklar’ şarkısını nasıl keyifle dinleriz, aslında bu şarkı mezarlığa giderken yazılmış bir şarkı. Bunun gibi birçok şarkı var ve hikaye var. Bu gibi şarkıların hikayelerini, felsefelerini yazmaya çalıştım. Sonuçta ben yazar değilim ama elimden geldiği kadar değinmek istediğim noktalar vardı, onları yazmaya çalıştım” bilgisini verdi.
 
“YAPTIĞINIZ HER ŞEY DİBİNE KADAR YAPMANIZ LAZIM”
Mustafa Akay, ‘Beyaz Güvercin’ şarkısının yazılış hikayesini anlatan, “Bence bu aslında herkesin yaşamış veya yaşayacak olduğu bir hikayeyi anlatıyor. Şöyle ki; insan hiçbir zaman iş hayatında para kaybedeceğim diye bir işe girmez veya mutsuz olacağım diye bir ilişkiye başlamaz. Yaptığı her işi de dolu dolu çok güzel yapar ki doğrusu da budur. Hayatta hiçbir şey ‘miş’ gibi yapmamak lazım. Yaptığınız her şey dibine kadar yapmanız lazım. Ama sonuçta bir şey oluyor ve ne olduğunu bilmiyorum, kaybolan bir şeyler oluyor. Kaybolduktan sonra köpük gibi gidince karşındaki insan çok değişik mazeretlere başlıyor. Çok anlamsız şeyler söylüyor. Halbuki ne olduğunu direkt söyleyebilse sen de kendini düzeltebilmek için, ilişkiye sahip çıkabilmek için daha iyi olmaz mı diye düşündüm ve bu şarkıyı yazdım. İnsanların karşısındakine dürüst olması ve neden ayrıldığını söylemesi lazım. Üzmemek adı altında karşı tarafı çok noktaya koyuyorlar ama bence net olması lazım” dedi.
 
“BU DÜNYAYI TEKRAR GÜZELLEŞTİRECEK ŞEY MUTLU İNSANLAR”
Hayranlarına seslenen Akay, şunları belirtti: “Herkese sevgi ve huzur diliyorum çünkü bu dünyayı tekrar güzelleştirecek şey mutlu insanlar ve sevgi dolu insanlar. Bu dünyayı değiştirecek olan insanlar da onlar olacak. Bunu yalnızca yaşamayı değil, yaşatmayı diliyorum. Sevgi yalnız alınacak bir şey değil, verilecek de bir şey. Hatta alamıyorsanız bile siz vermeye devam edin. Günün birinde onu almasını ve yaşamasını bilen bir insan mutlaka çıkacaktır karşınıza.”
 
Gülçin AKIN