Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin yetiştirdiği ve tarihte eşi benzeri olmayanliderlerden, Cumhuriyetimizin kurucusu, 57 yıllık ömrüne birçok başarıyı sığdırmış, bu süre zarfında sayısız ilklere imza atmış olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü bundan tam 81 yıl önce kaybettik.
Ulu Önderimiz, bir ulusu düşmek üzere olduğu uçurumun kenarından alarak göklere yükseltmiş,kararlarında, attığı her adımda Türk milletine inanmış, hür ve bağımsız yaşamanın benzersiz güzelliğini bizlere kazandırmıştır.
Atatürk, mandacılık ile tehdit edilen ve toprakları;paramparça edilmek istenen bir milletin mücadele ruhu, kurtuluş umudu ve yeniden varoluşunun yol göstericisi olmuş, milletimizin her alanda yücelmesi için yılmadan gecesi gündüzü olmaksızın çabalamıştır.
“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir.’’diyerekkendisinin yokluğunda dahi onunla yürümemiz için yapmamız gerekeni bize öğütlemiştir.
“Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir” sözü ile hedefimizi çizmiştir.
Bizler de kurduğu cumhuriyetin çocukları olarak, onun yokluğunda fikirlerinden ve duygularından feyz alıyor, açtığı yolda gösterdiği hedefe durmadan ilerliyoruz.
“En büyük eserimdir”dediği Cumhuriyetimize sahip çıkıyor, Cumhuriyetimizin değerlerini gelecek kuşaklara aktarmayı kendimize bir görev kabul ediyoruz.
Bu hissiyat ve düşüncelerle kalplerimizdeki yeri dolmayacak, gönüllerimizde yaşatmaya son nefesimize kadar devam edeceğimiz, yaptıklarıyla dünya üzerindeki milletlere örnek olmuş, ulusumuzun kahramanı, Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuz sevgi, saygı ve rahmetle anıyorum."