AK Parti Çanakkale İl Başkanı Av. Gültekin Yıldız, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı, Belediye Meclisi toplantısında sarf ettiği sözlerden dolayı kınadı.

İl Başkanı Av.Gültekin Yıldız yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “8 Kasım günü gerçekleşen belediye meclisi toplantısında Esenler Mahallemize imam hatip ortaokulu açılmasını eksik ve yanlış bilgilerle eleştiren CHP grubuna, AK Parti Belediye Meclisi Grup Başkanvekilimiz Esra Yüksel tarafından ayrıntılı cevap verilmiş, CHP'nin iddialarının haksız olduğu, CHP'nin klasik imam hatip alerjisinden öte bir durumun söz konusu olmadığı açıkça ortaya konmuştur. Bunun üzerine devreye giren Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan iddialarında haksız olduğu ortaya çıkan CHP grubu adına savunmaya geçmiş, Esenlere İmam Hatip Ortaokulu açan AK Parti hükümetini ve hükümetimize destek veren AK Partilileri kastederek ‘Fetöden farklı davranmıyorsunuz. Aynı kafa yapısındasınız. İş imam hatip olunca her tarafa imam hatip açılıyor’ diyerek hakaret etmiştir. Bu haksız ithamları ve çirkin ifadelerinden dolayı Merkez İlçe Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı esefle kınıyoruz. Biz 28 Şubat'ta imam hatipleri kapatan, okulların önüne polis koyup baş örtülü öğrencileri okula aldırmayan, baş örtüsünü savunan öğretmenleri meslekten atan, kat sayı düzenlemesiyle imam hatiplerin tercih edilmemesini hedefleyen, Çanakkale'de Esenler Mahallesinde imam hatip lisesi olarak projelendirilen binayı bittiğinde ticaret lisesine veren Çanakkale İmam Hatip Lisesine ve öğrencilerine çok gören bu zihniyeti ve siyasi işbirlikçilerini çok iyi tanıyoruz. Maalesef CHP genlerine kadar işlemiş bu imam hatip düşmanlığından kurtulamıyor, 30.000 nüfusu olan Esenler mahallesinde 2 yıldır atıl bir binanın tadilatla 140 öğrenci kapasiteli bir imam hatip orta okulu olarak değerlendirilmesine dahi tahammül edemiyor.

‘İmam Hatipe falan karşı değiliz... İmam hatip o okula mı layık... İmam hatipe ihtiyaç varsa doğru düzgün imam hatip okulu yapın...keşke dört dörtlük okullarda imam hatip yapsanız...’ diyen Ülgür Gökhan doğru söylemiyor.2018 yılında Çanakkale Belediye Meclisine Esenler Mahallesinde diyanete ait bir arsaya imam hatip ortaokulu yapılması talebiyle gelen imar dosyası bizim kabul oylarımıza karşılık CHP oylarıyla reddedilmiştir. Ülgür Gökhan ve CHP Esenlerde imam hatip yapılmasını bizzat engellemiştir. Sayın Gökhan, Esenlerde imam hatip okulu istememektedir. Toplumdan tepki görecekleri için bu durumu ifade edememekte çeşitli bahaneler uydurarak imam hatiplerin Çanakkale'de önünü kesmeye çalışmaktadırlar. Tek tip insan yaratma gayretinde olan, ailelere ve öğrencilere evinin yakınında alternatif eğitim türlerinden istediğini seçme imkanı sunmayan, din eğitimine mesafe koyan, ehil insanlarca verilen din eğitimine vatandaşın ulaşmasını zorlaştıran bu faşist anlayış, fetöcü kafa yapısının, fetöcü davranışın ta kendisidir. İş imam hatip olunca her yere imam hatip lisesi açılıyor diyen Ülgür Gökhan biri Kepez’de olmak üzere Çanakkale'de toplam 2 adet imam hatip lisesi olduğunu, 6881 lise öğrencisinin sadece 500'ünün yani %7,27 sinin imam hatip lisesine gittiğini sanırım bilmemektedir. Ya da bilmekte ama %7’lik tercih oranını bile imam hatip okulları için çok görmektedir. ‘Ben gezen bir insanım... Esenlerde bir tane düz lise yok’ diyen Ülgür Gökhan, Esenler diye hangi mahalleyi gezmiştir? Bugün Esenler’de Ali Haydar Önder Anadolu Lisesi ve şehrin en donanımlı okullarından biri olan Vahit Tuna Anadolu Lisesi düz lise hizmeti vermektedir.

‘Ali Haydar Önder Anadolu Lisesinin yanında arsa var, yıllardır gidip gelir söylerim bunu büyütün’ diyen sayın Gökhan, AK Parti döneminde yapılan eğitim yatırımlarından bihaberdir. AK Parti iktidarında sadece Çanakkale merkezde 461 derslikli 30 okul yapılmıştır. Yine Çanakkale merkezde 78 derslikli 6 okulun yapımı da devam etmektedir. Birçok ilde ilçede örneği var, belediyeler de okul yapıyor. 17 yıldır belediye başkanısınız her yıl 300-350 milyon TL gibi bir bütçe elinizden geçiyor, vatandaşın parasını har vurup harman savuruyorsunuz. Bütçenizden her yıl % 1 tasarruf etseniz bugüne kadar Çanakkale'ye 17 tane okul yapardınız. Keşke gidip gelip arsayı göstereceğinize bir okul da siz yapsaydınız adını da Esenler Çanakkale Belediyesi Lisesi koysaydınız. Kusura bakmayın hep söylediğim gibi Ülgür Gökhan'lı yıllar bu şehrin kayıp yıllarıdır. Maalesef göreviniz bittiğinde sizle ilgili akılda kalacak şey yaptığınız bir eser değil, kimseye faydası olmayan siyasi polemikleriniz ve nezaketsiz Çanakkale'ye hiç mi hiç yakışmayan diliniz, üslubunuz olacaktır.