Çanakkale’de ‘Fanconi Aplastik Anemisi’ tanısı konulan ve sağlığına kavuşması için kök hücre nakli olması gereken 3 yaşındaki Güneş için başlatılan kampanyaya Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da destek verdi.

Çanakkale Belediyesi personeli Samet Uyanık’ın kızı Güneş Uyanık’a 2019 yılında başında ‘Fanconi Aplastik Anemisi’ (kemik iliği yetmezliği) teşhisi konuldu. Minik kızın sağlığında kavuşması için kök hücre nakli gerekirken, belediye başta olmak üzere sosyal medyada ‘Güneş’imiz Sen Ol’ sloganıyla başlatılan kampanya günden güne büyüdü. Kampanyaya bir destek de Lapseki Belediyesinden geldi.
Minik Güneş’in babası Samet Uyanık, Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’ı makamında ziyaret ederek, kızı Güneş’e uygun iliğin bulunması için başlatılan kampanyaya destek istedi. Başkan Yılmaz da Güneş’in sağlığına kavuşması adına ellerinden gelen desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Kızılay’ın kan toplama aracının 22 Kasım Cuma günü kan ve kök hücre bağışı için Lapseki’de olacağını ifade eden Başkan Yılmaz tüm Lâpsekilileri bağışçı olmaya davet etti.
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz konuyla ilgili açıklamasında; “Yapılması ne gerekiyorsa biz yaparız. Lapseki Belediyesi ve Lâpsekililer olarak başta ilçe halkımız bu konuda hassas. Daha öncede buna benzer olay bir çocuğumuz için yaşanmıştı. Bu çocuğumuza sonuçta bulunmuştu bizde mutlu olduk. İnşallah dualarımız kabul olur 3,5 yaşındaki evladımız için gerekli kan ve kök hücre bulunur. En kısa zamanda inşallah çocuğunuzun rahatsızlığı giderilir. Bunlar hepimiz için önemli. Kimin başına ne geleceği belli olmaz. Hep birlikte birbirimize destek olmalıyız. Rabbim acil şifa versin” dedi.  

Gülçin AKIN