Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Biga İlçe Başkanı Atilla Diren, yeni dönemde ilçe başkanlığına tekrar aday olduğunu açıkladı. Diren, yaptığı adaylık açıklamasında, “geçmiş dönemde yapılan hataları ve yanlışları iyi gözlemleyerek tekrar yerel seçimlerde çalışacağız ve Biga’yı hak ettiği günlere hep birlikte taşıyacağız” diye vurguladı.
 
Biga CHP Merkez İlçe Başkanlığı binasında yapılan adaylık açıklamasında, yeni dönemde tekrar aday olduğunu açıklayan Atilla Diren, “Rahmetli babamın elimden tutarak kapısından girdiğim partimizde bugün 38.yılımı yaşıyorum. Bu onuru ve gururu 18 aydan bu yana yürüttüğüm ilçe başkanlığını taçlandırdığıma inanıyorum. Bizler partimizde hiçbir kademe gözetmeksizin verilen her görevi layıkıyla yürütmeye adayız. Bugün burada ekibim ile ilçe kongresi için başkan adaylığımı açıklıyor olmamın verdiği heyecanı ve gururunu yaşıyorum” ifadelerini kullandı.
 
“CUMHURİYETİMİZİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKTIK VE ÇIKMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Diren, burada yaptığı konuşmada, “Hepinizin bildiği gibi dönemin Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın milletvekili adaylığını açıklamasından sonra yönetimdeki arkadaşlarımızın ortak kararıyla bu onurlu görevin tarafımdan yürütülmesine karar verildi. O tarihten bu yana geçen 18 aylık görev süresinde elimizi taşın altına koyarak, partimizin ve Biga’mız için en iyi mücadeleyi vermeye çalıştık. Ancak hiçbir zaman cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ilkelerinden ve izinden ayrılmadan çalıştık. Uğruna baş koyduğumuz davamızı gereklerini yerine getirerek, cumhuriyetimizin değerlerine sahip çıktık ve çıkmaya devam edeceğiz. Geçmişe asla ve asla takılı kalmayacağız. Geçmişin bize kattığı tecrübeleri sırtlayıp, geleceğe ve gelecek nesillere koşacağız. Tüm çabamız Biga’mızın hak ettiği altın çağını yaşadığı günlere geri dönmesi ve ülkemizin 17 yıllık zulüm iktidarından kurtarıp, çağdaş, sosyal demokrat ve gelişmiş ülkelere örnek olacak bir Türkiye Cumhuriyeti temellerini güçlendirmek olacaktır. Bunun farkındayız ve çok iyi biliyoruz” dedi.
 
“HEDEFİMİZ BİGA BELEDİYESİ’Nİ BİGA HALKINA GERİ VERMEK”
“Tabanı güçlü oluşumlar yaratırsak, tavanı da güçlü hale getiririz” diyen Diren, “Hepimizin bildiği ve tüm ülkede örnek gösterilen bir belediyecilik anlayışıyla Biga altın çağını yaşadı. Hedefimiz halka öğretilen sosyal demokrasiyi sonuna kadar yaşayan Biga Belediyesi’ni Biga halkına geri vermek olacaktır. Hepinizin öngörebileceği gibi tarafımızda oluşturulamayan yönetimlerde çalışmak, ortak bir şeyler koyabilmek kolay değildir. Ancak biz handikapları gözetmeksizin devir aldığımız başkanlığı tüm yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, koordineli bir şekilde çalışarak vatandaşlarımıza ulaşmaya çalıştık ve onların sorunlarını en aza indirecek şekilde çalışmaya çaba harcadık. Yeni kuracağımız yönetimde birlikte genç, dinamik ve enerjik arkadaşlar ile tecrübenin önderliğinde Biga’mızın ve partimizin hizmetindeyiz” şeklinde konuştu.
 
“BİGA’YI HAK ETTİĞİ GÜNLERE HEP BİRLİKTE TAŞIYACAĞIZ”
Başkan Diren, geçtiğimiz yerel seçimlerde CHP’den AK Parti’ye geçen Biga Belediyesi’ni geri kazanacaklarını vurgulayarak, “Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti ittifakının bizler de ilçemizde örnek bir şekilde ortaya koyduk. İYİ Parti İlçe Başkanımız ve yönetim kurulu ile en iyi şekilde çalıştığımıza inancım tam. Ancak 31 Mart yerel seçimler ve mahalli seçimlerinde kimsenin tahmin edemediği ve öngöremeyeceği şekilde seçimleri kaybettik ve derin üzüntü yaşadık. Bu üzüntü dönemini geride bırakıp, önümüze bakmak durumundayız. En doğru şekilde çalışarak, geçmiş dönemde yapılan hataları ve yanlışları iyi gözlemleyerek tekrar yerel seçimlerde çalışacağız ve Biga’yı hak ettiği günlere hep birlikte taşıyacağız” diye belirti.
 
“KİM SEÇİLİRSE SEÇİLSİN, YİNE KOL KOLA BU AMAÇ UĞRUNA YÜRÜMELİYİZ”
Atilla Diren, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “Ülkemizin yegâne değerleri iktidar sahipleri tarafından alaşağı edilmiş durumdadır. Birlikte tek yumruk olarak önümüze bakmamız gerekiyor. Kendi içimizdeki kavgaları bitirip kol kola girerek önümüzdeki tüm engelleri aşmalıyız. Tartışmalarımızın tamamını kendi içimizde konuşarak çözüme kavuşturmak ve vatandaşlarımıza güven vermek hepimizin başlıca görevidir. Bu bir seçimdir. Seçimden ötesi değildir. Kim seçilirse seçilsin, yine kol kola bu amaç uğruna yürümeliyiz. Bunları sağladığımız takdirde başarının kaçınılmaz olacağı konusunda eminim ki sizlerle hemfikiriz. Bu düşüncelerle birlikte önümüzdeki ilçe kongreleri sürecinde Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığı adaylığımı sizlerin huzurunda açıklamaktan gurur ve onur duyuyorum. Bizler; yani, Cumhuriyet Halk Partisi üyeleri, 96 yıllık Ulu çınarın gölgesinde yaşayanlar, şartlar ve koşullar ne olursa olsun, kanımızın son damlasına kadar mücadele edecek ve bu yoldan asla geri dönmeyeceğiz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN