Çanakkale Belediye Meclisi kasım ayı toplantısında, Belediye Meclis Üyesi Burak Kunt ile Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın yaşadığı diyalog sonrasında yerel seçime ittifak haline giren CHP ve İYİ Parti arasından ‘sessiz boru’ ile ‘toplu taşıma ücretleri’ konularında yaşanan tartışmalar sürüyor.

Geçtiğimiz günlerde İyi Parti yöneticilerinin yaptığı basın toplantısı ardından CHP İl Başkanı İsmet Güneşhan savunmaya geçerek cevap vermişti. Bu kez ise karşı savunma İYİ Parti Çanakkale İl Başkanı Selahattin Yıldızlar’dan geldi. Başkan Yıldızlar teşekkür beklerken aldıkları cevapların kendilerini rencide ettiğini belirterek; “Biz İYİ Parti olarak hatayı yapan sırf bizden diye susamayız. Bizim millete karşı olan görevimiz budur. Ama görüyoruz ki Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın eleştiriye olan tahammülsüzlüğü devam etmektedir.

Yıldızlar yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı; “İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi genel seçimlerde Saadet Partisi  ve İYİ Parti bünyesinde Demokrat Parti ile beraber Millet İttifakı kurmuştur. Yerel seçimlerde İYİ Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi millet ittifakına devam etmiş, her iki partinin il ve ilçe teşkilatları uyum içerisinde çalışarak, ilçelerin çoğunluğunda belediyeleri kazanmıştır. Çanakkale Merkez belediyesinde ise Türkiye rekoru kırarak millet ittifakının adayı kazanmıştır. 25 senedir iktidarın elinde olan büyük şehirlerin kazanılması, bu birlikteliğin milletimiz nezdinde ne kadar karşılık bulduğunu göstermektedir. Bu noktada İYİ Parti ailesi olarak Cumhuriyet Halk Partisi il başkanı ve örgütlerine, ilçe başkan ve örgütlerine, belediye başkan ve meclis üyelerine özverili çalışmalarını hoşgörü ile taçlandırmalarından dolayı teşekkür ederiz. Aynı tutum, davranış ve hoşgörüyü Çanakkale Belediye Başkanı Sayın Ülgür Gökhan Bey’den de beklemek en doğal hakkımızdır.

“ALDIĞIMIZ CEVAPLAR BİZİ RENCİDE ETMEYE DEVAM ETMEKTEDİR”
5 Kasım’da yaptıkları basın toplantısında Genel İdare Kurulu Üyesi ve Mahalli İdarelerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Rıdvan Uz’un bu konuda ittifakın birçok yerde faydalı iş birlikleri ile sürdüğünü belirttiğini hatırlatan Yıldızlar; “Değerli Çanakkaleli hemşehrilerim, biz İYİ Parti olarak hatayı yapan sırf bizden diye susamayız. Bizim millete karşı olan görevimiz budur. Ama görüyoruz ki Belediye Başkanımız Sayın Ülgür Gökhan’ın eleştiriye olan tahammülsüzlüğü devam etmektedir. Bir önceki basın toplantısında da, hatta belediye meclisi toplantısında da söylediğimiz gibi, bizler teşekkür beklerdik. Yaptığımız uyarıların dikkate alınacağını duymak, bunlar ile ilgili hep birlikte bir çözüm üretmek için bizi davet etmelerini beklerdik. Fakat maalesef ki karşılığında aldığımız cevaplar bizi rencide etmeye devam etmektedir. Belediye Başkanı Sayın Gökhan’ın söz verdiği halde, belediye meclis üyemiz Burak Kunt’un kamuoyunu yanlış bilgilendirdiği ile ilgili beyana tek bir cümle ile cevap vermek istiyorum: Ton tv nin canlı yayını ikinci oturum 12. Dakika 55. Saniyesin izlediğiniz de göreceğiniz üzere, belediye meclis üyemiz Burak Kunt’un söz istemesi üzerine, ‘Hayır söz vermiyorum, ben cevap verdim’diyerek Sayın Başkan söz vermemiştir. İnşaat Mühendisi, Makine Mühendisi, Jeoloji Mühendisi, Müteahhit, Harita Mühendisi, Hekim, Avukat, Esnaf, Turizmci, Eğitimci, İş İnsanları… Bu saydıklarım şu anda Çanakkale Belediye Meclisini oluşturan 31 belediye meclis üyesinin meslekleri. Neredeyse tamamı müteşebbis. Aynı zamanda Çanakkale ekonomisini de oluşturan mesleklerin büyük bir çoğunluğudur. Belediye meclis üyemizin itirazlarını ve eleştirilerini çamur at izi kalsın mantığı ile ticari kaygı olduğu iddialarına istinaden: bir meclis üyesinin kendi konusu ile ilgili bir uyarısı, bir eleştirisinden daha doğal ne olabilir? En iyi bildikleri konularda sizi eleştirmeyecekler, yeni projeler sunmayacaklar ise bu belediye meclis üyelerini niye seçtik? Şayet bir ticari kaygı aramamız gerekiyor ise alınan bu kararın kimlere fayda sağladığını araştırmanızı şiddetle tavsiye ederiz. Yaptığınız açıklamada ki bu tabirin sizlere ve demokrasi anlayışınıza hiç yakışmadığını düşünüyoruz.”

“ÇANAKKALE HALKINI DÜŞÜNMÜYORSUNUZ”
İl Başkanı Yıldızlar, toplu taşıma ile ilgili olarak da şu cümleleri sarf etti; “İYİ Parti’nin Çanakkale Belediyesi’nin emekçi personelinin toplu taşımayı ücretsiz kullanma hakları ile ilgili bir itirazı yoktur. İptal talebimiz asla ve asla yoktur. Konuyu bu noktaya taşımak isteyenleri şiddetle kınıyoruz. Talebimizi bir kez daha yüksek sesle dile getirmek istiyorum. Çanakkale Belediyesi personelinin servis hizmet bedeli olan 1 milyon 300 bin Türk lirasını kooperatife veya personeline öder ise Çanakkale halkı toplu taşımayı daha ucuza kullanacaktır. Sürekli ‘Sayıştay tarafından incelendik, bu yasaldır’ gibi cevaplar ile vatandaşın kafasını karıştırmaya çalışmayınız. Usulsüz iş yapıyorsunuz demiyoruz. Yasal değil demiyoruz. Çanakkale halkını düşünmüyorsunuz diyoruz! Belediye’nin bütçesine hiçbir yük getirmiyoruz diye övünüyorsunuz ama öğrencilerimizin harçlığına, emeklimizin üç aylığına, işçimizin asgari ücretine getirdiğiniz yükten bahsetmiyorsunuz!

“BU İTTİFAK MİLLET İSTEDİĞİ SÜRECE DEVAM EDECEKTİR”
Değerli Çanakkaleliler; Millet ittifakı milletin isteği ile oluşmuş bir ittifaktır. Bu ittifak millet istediği sürece devam edecektir. İYİ Parti olarak Cumhuriyet Halk Partisi tüzel kişiliği ve teşkilatları ile çalışmalarımız büyük bir uyum ile devam etmektedir. Amacımız, gayemiz, tek hedefimiz millettir. Milletin faydası için verdiğimiz uğraşlar karşısında aldığımız tepkiler üzücüdür. İttifakın özüne ters düşmektedir. Eleştiriye açık olmak, eleştiriler sonrasında yapıcı olmak gereklidir. İYİ Parti olarak düşüncemizin ve icraatlarımızın merkezi millettir. O sebep ile milletin faydasına olacak her konuda İYİ Parti olarak mücadelemizi sürdüreceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın.”

Haber Merkezi