CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, düzenlediği basın toplantısında, seçim bölgeleri ile ilgili bilgi verdi. Uyanık, “Çanakkale Merkez İlçe olarak,  Kepez Beldemiz ile beraber çalışmaları başlattık ve belli bir aşamaya geldik. Önerilen takvim dahilinde bunları gerçekleştiriyoruz. Bununla ilgili Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin beyefendi ile beraber ilçe yönetimi olarak aldığımız kararlar dahilinde bu takvimi Çanakkale halkı ile paylaşmak istiyoruz” dedi.
 
İLK SEÇİM 9 KASIM’DA KEPEZ’DE GERÇEKLEŞECEK
Uyanık, “Çanakkale Merkez’de seçim bölgelerimiz muhtarlık bölgeleri. Hem köy muhtarlıkları hem de mahalle muhtarlıkları. Merkez’de 7 mahallemiz var, Kepez’de 3 mahallemiz var ve 52 tane merkez köy muhtarlıklarımız var. Bunların hepsi bir seçim bölgesi olarak tanımlandı. Birbiri ile çakışmayan ve üyelerimizin en yüksek katılımıyla oylama sağlayacağımız, iyi bir katılım oranıyla, bütün paydaşların kendini ifade ettiği bir süreci hep beraber olgunlaştırmaya çalışıyoruz. İlçe yönetimimiz ve belde yönetimimiz olarak da bu noktada şu ana kadar oluşan, seçim ortamı, seçim saatleri, nerede yapılacağı ile ilgili kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz. 9 Kasım Cumartesi günü saat 09.00-17.00 arasında Kepez beldemizin üç mahallesinin seçimlerini Belediye Düğün Salonu’nda gerçekleştireceğiz” bilgisini verdi.
 
“BU SEÇİMLERDE GÖREV SÜRECİNİN SONUNA GELİYORUZ”
“Kepez beldemizdeki 3 mahallenin seçimini Kepez örgütü organize ediyor, biz de onlara lojistik destek sağlıyoruz” diyen Uyanık, “İl başkanlığımızdan da bu konuda destek aldık. Yönetim anlamında tüm Çanakkale’deki paydaşlarla bir aradayız. Bu seçimlerde görev sürecinin sonuna geliyoruz. Bu seçimleri sağlıklı bir şekilde organize edeceğiz.   Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır şekilde sağlıklı oy kullanmanın fiziksel şekilde ortaya koyduğu, delege adaylarının kendilerini rahat ifade ettiği bir ortamda hep beraber ortaya koyacağız” ifadelerini kullandı.
 
MAHALLE SEÇİMLERİNİN TARİHLERİ VE YERLERİ KESİNLEŞTİ
Uyanık, Kepez seçiminin ardından gerçekleşecek olan seçim tarih ve yerlerini ise şu şekilde sıraladı: “Kepez’in ardından bir hafta sonra 16 Kasım Cumartesi günü merkez İsmetpaşa Mahallesi’nin seçimini Çataltepeliler Dernek Lokali’nde yapacağız. Ayın 17’sinde Pazar günü Esenler Mahallesi’nde gerçekleştireceğiz. 20 Kasım Çarşamba günü ise merkezden üç mahallemiz var. Kemalpaşa, Fevzipaşa ve Namıkkemal Mahalleleri. Bu üç mahallenin üye sayıları nispeten daha az. Bu üç mahallenin seçimini Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz. 23 Kasım Cumartesi Cevatpaşa Mahallesi Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz ve 24 Kasım’da Barbaros Mahallesi’nin Belediye Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştireceğiz. Ön gördüğümüz bu programı beldemiz ve yönetimimiz ile paylaştık, onların da onayı ile fiilen başlıyor.”
 
“14 ARALIK’TAN SONRA DA İLÇE KONGREMİZİ YAPACAĞIZ”
“Çanakkale Merkez İlçe Kongresi’nde yaklaşık 400 delege mahallelerden ve köylerden seçilerek ilçe kongresinde oy kullanacak” diyen Uyanık, “30 Haziran tarihli üye listeye göre 6 bin 93 üyemiz oy kullanma hakkına sahiptir. Bunların üzerinden mahalle bazında herkes kendi kayıtlı olduğu mahallede, ilgili tarihte oy kullanma sürecini gerçekleştirecek. Merkez İlçe Kongre’yi il başkanımızın oluruyla ilçe kongrelerinin yapılması 14 Aralık’tan sonra. Biz yaklaşık 24 Kasım’da delege seçimlerimizi bitirmiş. 14 Aralık’tan sonra da ilçe kongremizi yapacağız. 14 Aralık’tan sonra onu diğer ilçelerle beraber il bütünlüğü içerisinde hangi tarih öngörülürse, o tarihte yapacağız. Bu yönetimler çok değerli çok önemli. Bunun bilinci ile hareket edecekler. Dolayısıyla kendi içinde bir bütünlüğü, farklılıklarını bir avantaja dönüştürerek, farklı anlayışları bir araya toplamayı başarmış olarak görev alacak” dedi.
 
 
“SAĞLIKLI BİR EKİP KURACAĞIMIZA İNANIYORUM”
Kepez Belde Başkanı Kudret Şahin ise, “Partimizin iki yılda bir yapılan olağan kongre süreci parti meclisi ve merkez yürütme kurulu onayı ile belirlenen takvime göre başlamış bulunmakta. Merkez ilçe yönetimi ile birlikte belde başkanlığımızın yaptığı ortak değerlendirme toplantısında takvimi belirledik. 3 mahallemizin delege seçimini 9 Kasım Cumartesi günü belediyemizin düğün salonunda demokrasi şöleni gibi güzel bir ortamda yapacağımıza inanıyorum. Sürecin başlaması ile birlikte Merkez İlçe Kongresi daha sonra da İl Kongresi, daha sonra Büyük Kurultay ile bu süreç tamamlanmış olacak. Güzel şeyler olacağına, sağlıklı bir ekip kuracağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
“ŞARTLAR UYGUN OLURSA BU SÜREÇTE BEN DE MÜDAHİL OLACAĞIM”
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, yeni dönemde aday olma konusunda sorulan soruya ise, “Adaylıkla ilgili tabi ki düşüncelerim var” diyerek şunları söyledi: “Ancak şu anki yaptığımız toplantı mevcut ilçe yönetimi olarak bu seçimleri objektif, açık bir şekilde, tüm üyelerimize ve adaylara eşit mesafede sürdürmek adına yapıldı. Yeni dönemde şartlar uygun olursa bu süreçte ben de müdahil olacağım. Bu noktadaki hem dolaylı olarak, direkt olarak da Çanakkale’deki siyaseten ayak izi olan, partide ağırlık merkezi olan bütün kişilerle diyaloglarımı sürdürüyorum. Ama altını çizmek isterim yeni dönem adaylığı veya adaylık ihtimali mevcut seçim sürecinin sağlıklı yürümesine gölge düşürmek istemiyorum. Mahalle bazlı delege seçimlerimizi tamamlayalım, paylaşacağım. Ama öncelikle bunun sağlıklı bir şekilde geçmesi lazım. Üyenin tercihlerine rezerv konmamalı diye düşünüyorum çünkü başka adaylar da çıkabilir.”
 
“KİMSE BU KAŞINMADAN BAŞKA BİR ŞEY BEKLEMESİN”
Çanakkale Belediye Meclisi’nde İYİ Parti grubunun ‘sessiz boru’ ve toplu taşıma ile ilgili ortaya koyduğu düşünceler sonrasında çıkan tartışmalarla ilgili düşünceleri sorulan CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, “Farklı iki partinin her konuda aynı şeyi düşünmesini bekleyemeyiz. Bu noktada da belediyedeki uygulamalar ile ilgili tartışmalar olmalıdır, olacaktır. Kimse bu kaşınmadan başka bir şey beklemesin” şeklinde cevap verdi.
 
CHP Merkez İlçe Başkanı Ali Uyanık, gündeme düşen tartışmalar sonrasında değerlendirmelerde bulunarak, Millet İttifakı’nın kuvvetlenerek devam etmesini istediklerini söyledi. Uyanık, yaptığı açıklamada, “İttifak yerel seçimler sürecinde oluştu ve gerçekten iyi sonuçlar elde ettik. Türkiye’de mevcut iktidarın sıkıntılı halini, Türkiye’yi yönetemeyişine bir çözüm olarak farklı anlayışla da olsa partiler bir araya geldiler. Miller İttifakı bu anlamda Türkiye’de çok ciddi işler başardı. Takdir ederseniz ki farklı iki partinin ve o partiyi temsil eden ilgili noktada olan insanların her konuda aynı şeyi düşünmesini bekleyemeyiz. Parti içinde, aynı partililerde de zaman zaman farklı düşünebilir. Bu tartışmalar olacaktır. Bunlar ittifakın temel anlayışının, varlık sebebi” şeklinde konuştu.
 
“DALGASIZ DENİZ OLMAZ, BUNLAR DA OLACAKTIR”
“Önümüzdeki süreçte de genel seçimlerde de artarak kuvvetlenerek devam etmesini istiyoruz” diyen Uyanık, “Bu noktada da belediyedeki uygulamalar ile ilgili tartışmalar olmalıdır, olacaktır. Kimse bu kaşınmadan başka bir şey beklemesin. Bizim düşüncemiz bu yönde. Çünkü Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Her iki partinin de ilgili sorunlara gerekli duyarlılığı göstereceğini düşünüyorum. Dalgasız deniz olmaz, bunlar da olacaktır” ifadelerini kullandı.
 
 
Gizem Tuğçe BAYHAN