Ünlü sanatçı Ebru Yaşar kendi tarzı ile yorumladığı ‘Alev Alev’ şarkısı ile sosyal medyanın gündemine oturdu. Söz ve müziği Feridun Düzağaç’a ait olan ‘Alev Alev’ şarkısının düzenlemesini ise Mustafa Ceceli üstlendi. Çektiği video klip ile dikkatleri üzerine çeken Ebru Yaşar, ‘Alev Alev’ şarkısını uzun zamandır dinlemeyenlere yeniden duyurmak isteği ile yola çıktığını belirtti.
 
“BENİ DİNLEYENLERİ ÖZEL VE KALİTELİ BULUYORUM“
Ünlü sanatçı Ebru Yaşar, “Müzik sektöründe yaklaşık 22 senedir içindeyim. Emekle, sevgiyle yapmaya çalışıyorum. Yılmadan, işimi ciddiye alarak, her defasında ayrı heyecanla sanki ilk defa bu işi yapıyormuşum gibi duygularla yapıyorum. Onun heyecanı da yansıyordur şarkılarıma. Hep böyle amatör ruhumu koruyorum aslında. Anlayanlara, sevenlere de ayrı ayrı teşekkür ediyorum çünkü benim müziğim hem çok yakın olan bazen de keşfedilmesi gereken, içinde kaliteyi de barındırdığı için beni dinleyenleri de özel ve kaliteli buluyorum açıkçası” şeklinde konuştu.
 
“ ALEV ALEV,  FERİDUN DÜZAĞAÇ’IN ÇOK KÜLT BİR ŞARKISI”
‘Alev Alev’ şarkısının çıkış sürecini anlatan Ebru Yaşar, “Son bir senede aklıma düşen bir şarkı. Eskilerden bir şeyler yapmak istedim. O kadar sıfır şarkı okudum ki, onlarla var oldum. Sıfır şarkıyı kazandırmak çok daha zordur, sevdirmek çok daha zordur. O anlamda çok büyük kitlelere ulaştım. Çok güzel şarkılarım oldu. Sonra biraz cover modası da başladı. Eski şarkılara yeniden can vermek, onları bir halden alıp başka bir hale sokma duygusu da çok tatlı geldi. ‘Alev Alev’ Feridun Düzağaç’ın çok kült bir şarkısı. Çok önemli, değerli şarkılarından bir tanesi. Kendi sesimde başka bir hale sokmak istedim. O da sağ olsun şarkısını verdi ve ben dedim ki, bu şarkıyı belki de 15-16 senedir dinlemeyenlere, bilmeyenlere yeniden duyuralım. Çünkü çok güzel eserler var. Eserlerin yok olup gitmemesi, unutulmaması adına değerli şeyler bunlar. Bu duygularla yaptım ve baktım ki sesime de yakıştı. Olumlu tepkiler aldım. Sonra da müzikseverlere sundum” ifadelerini kullandı.
 
“BEĞENİRLERSE BUNDAN BÜYÜK MUTLULUK YOK BENİM İÇİN”
“Şarkılar, şarkıcılar aslında eskimemeli, eskitmemeliyiz birbirimizi” diyen Yaşar, “Ben 90’lı yıllarda başladım ama hala gündemi yakalıyor olabilmek, müziğin içerisinde kendimi koruyabilmek ve sadece müziğimle var olabilmek, yeni şarkılarla eskilerle hala bir şeyler verebiliyor olmak ve hala insanlar gönlüne girebilmek hem zor bir süreç hem de benim için gurur verici, mutluluk edici bir dönem. Ben hep bunun alevi içerisindeyim. Şarkı söylemeyi seviyorum, insanların duygularına hitap etmeyi seviyorum. Benim işim üretmek, çalışmak. Severlerse, beğenirlerse bundan büyük mutluluk yok benim için” dedi.
 
“YALNIZ BAŞINA İNSAN HİÇBİR ŞEYİ YAPMAZ”
Ebru Yaşar, “Her zaman şükür ediyorum Allah’ın bana vermiş olduğu yeteneğe. O başlı başına olması gereken ama çok da duygusalım. Güçlü kadın görüntüm vardır ama onun içinde inanılmaz hassas ve duygusal bir yapım var ve o da şarkı söylerken ortaya çıkıyor. Yalnız başına insan hiçbir şeyi yapmaz. İnsanın içinde çalışma duygusu olacak, yeteneği olacak tabi ama etrafında ekip arkadaşları, onu besleyen unsurlar da olacak. O yüzden birbirine destek veren, birbirinin elinden tutan herkese selam olsun. Nice şarkılarda buluşalım” diyerek teşekkürlerini iletti.
 
“BİRAZ ALEV ALEV ŞARKISINI DİNLEYELİM”
Alev Alev şarkısının ardından çalışmalara devam edeceğini söyleyen Ebru Yaşar, şunları ifade etti: “Alev Alev’i biraz dinleyelim. Ben de o arada yeni şarkılarıma hazırlanayım. Belki de yaza girmeden single, istediğim şekilde geliştirebilirsem karşılarında olmak isterim ama biraz Alev Alev şarkısını dinleyelim. Eğer sesime gidecek veya albüm içerisinde araya katabilirim yeniden cover parçalar.”
 
Gülçin AKIN