Ziyarete ilişkin değerlendirmede bulunan Demokrat Parti Çanakkale İl Başkanı Nail Babacan, “Türk siyasi hayatında mebhas kuruluşlar alan Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Parti’nin değerli Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek partimizi ziyarete gelmişlerdir. Kendilerine bu ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz. Demokrat Parti, Anavatan Partisi ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesinden sonra Demokrat Parti ismini almıştır. Bizler, memleketin, cumhuriyetin korunması, bütünlüğünü ve halkın huzurunu sağlamak için görevlendirilmiş kişileriz. Bu devleti, hep birlikte ayakta tutacağız. Demokraside, cumhuriyette ve Atatürk ilkelerinde Cumhuriyet Halk Partisi ile Demokrat Parti’nin görüşü aynıdır, bu yüzden birleşiyoruz. Memleketin birliğini sağlamak için elbirliğiyle görev yapacağız.  Sayın Cumhurbaşkanı, ‘ümmet’ kelimesini kullandı, ‘ümmet’ bildiğiniz gibi tüm İslam toplumlarının bir şemsiye altında toplanmasıdır. Ümmet toplumunda, ‘vatan’ mefhumu yoktur. Seccadesini koyduğu yer vatanıdır. Ancak bizde ‘ümmet’ değil ‘millet’ vardır. Bu yüzden ‘ümmet’ kelimesini şiddetle reddediyoruz. Tekrar memleketin ve milletin huzurunu, bölünmez bütünlüğünü ayakta tutmak için görev başındayız. Hiç şüpheniz olmasın” dedi.
 
“TEMEL İLKELERDE HEP BİR ARADAYIZ”
CHP Çanakkale Milletvekili Muharrem Erkek ise, İl Başkanı Nail Babacan’a yeni görevinde başarılar dileyerek, ziyaretleri hakkında açıklamada bulundu. Erkek, “Çok uzun yıllardır tanıdığımız, sevdiğimiz ve saygı duyduğumuz, meslekten büyüğümüz, önemli idari görevlerde bulunan ve siyasette önemli müşahedeleri bulunan Nail Babacan’ın görevi hayırlı olsun. Demokrasi mücadelemizi kararlılıkla hep birlikte sürdüreceğiz. Demokrat Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi anayasamızda da yazılı olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti için mücadele eden ve ülkemizin vazgeçilmez partileridir. Biz, zaten temel ilkelerde hep bir aradayız. Bizler, temel ilkelerimiz cumhuriyet, demokrasi, Atatürkçülük, çağdaşlık, çoğulculuk ve hukukun üstünlüğü ile beraber hareket ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun da selamlarını getirdim, değerli Genel Başkan Gültekin Uysal ile de sık sık görüşüyorlar. Önümüzdeki dönemde de Demokrat Parti’nin Türkiye için önemli bir Demokrasi Manifestosu hazırlıkları var” şeklinde konuştu.
 
“VATANDAŞ, SEÇİM DEĞİL GEÇİM DERDİNDE”
“Bizim her zaman söylediğimiz gibi gelinen noktada ülkemiz ağır sorumluluklar ile karşı karşıyadır” diyen Erkek, şu ifadeleri kullandı: “Dış politikada olsun, eğitimde olsun, adalette, ekonomi, toplumsal barış noktası olsun ve bu sistem bizim sorunlarımızı çözmüyor aksine ağırlaştırıyor. Türkiye’nin zaman içerisinde doğru demokratik bir parlamenter sisteme dönmesi için hep birlikte mücadele edeceğiz. Devletin liyakat ve adalet temelinde kadrolaşmaya ihtiyacı var. İşsizlik; yoksulluk çok büyüdü, Bununla mücadele etme derdindeyiz. Vatandaş, seçim değil geçim derdinde. Bir araya gelip ekonomik kriz için çözüm üretmek zorundayız ama her şeyden önce devletin temeli olan adalet çürüdü. Adalet olmazsa, aş ve iş de olmaz, ekonomik kalkınma da. Tüm adaletsizlikleri adalet ile ortadan kaldırıp, devleti yeniden adalet ve liyakat temelinde yapılandırıp Türkiye’yi normalleştirmemiz lazım. Dediğim gibi bu mücadeleyi, beraber sürdüreceğiz.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN