Lapseki’ye bağlı köylerden Beyçayır Köyü’nün telefon tellerinin çalışmasının ardından harekete geçen AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin, Türk Telekom şirketinde Çanakkale Telekom Müdürü Hacı Öztürk ile görüşerek sıkıntıları konuştu.
 
Beyçayır Köyü’nde yaklaşık bir ay önce telefon tellerinin çalınmasının ardından köy sakinlerinin iletişimde güçlük çekmesi nedeniyle harekete geçen AK Parti İl Genel Meclis Üyeleri Halil Özer ve Hasan Engin, Türk Telekom şirketinde Çanakkale Telekom Müdürü Hacı Öztürk ile görüştü. Köye fiber internet getireceklerinin sözünü veren meclis üyeleri, yaptıkları görüşme sonrasında çalışmalara başlayacağının müjdesini verdi.
 
“FİBER İNTERNET EN İYİ ÇÖZÜM”
Türk Telekom şirketinde Çanakkale Telekom Müdürü Hacı Öztürk, yaptıkları görüşme sonrasında, ”Türk Telekom olarak ülkenin her yerine yıllardır hizmet veriyoruz. Sizin bu bölgede hırsızlık olmuş. Yaklaşık bir kilometre bakır kablo çalınmış. Bu özel bir kablo. Eğer yine bu bakır kablo yaparsak bir ay içerisinde yapıp hizmete açmış oluruz ama fiber kablo isterseniz 3 ay kadar bulur hava koşullarına göre. Fiber internet en iyi çözüm. Karar sizin nasıl isterseniz. Bunun yanında hırsızlık olduğundan bu yana ve telefonlarınız çalışmaya başlayıncaya kadar telefon ücreti ödemeyeceksiniz köy halkı olarak” müjdesini verdi. 
 
“SIKINTINIZI ÇOK İYİ BİLİYORUZ”
AK Parti il genel meclisi Hasan Engin ile birlikte giden Halil Özer ise şu açıklamada bulundu: ”Köyümüzün şu an en büyük problemi telefon cep telefonlarında çekmiyor. Sıkıntınızı çok iyi biliyoruz. Bir de maalesef yaşanan hırsızlık olayı sonrasında sıkıntınız daha da büyümüş. Bize bu sorun biraz geç geldi. Biz de gerekli araştırma ve yaptığımız çalışma sonrasında bugün sizlere Türk Telekom şirketinde Çanakkale Telekom Müdürü Hacı Öztürk ile birlikte geldik. Ne yapabiliriz ve en kısa sürede sizin bu sorununuzu çözeriz bunun için buradayız.”
 
Gülçin AKIN