2018-2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı kapsamında antrenör ve sporculara yönelik seminer düzenleniyor.
 
Bakanlar Kurulu kararı ile yayınlanarak yürürlüğe giren ‘2018 – 2023 Uyuşturucu ile Mücadele Ulusal Strateji Belgesi ve Eylem Planı’ kapsamında ülkemizde bağımlılıkla mücadele seferberliği başlatılmasının ardından Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü de gençlerin, zararlı maddelerden korunmasına ve her çeşit bağımlılıkla mücadele etmesine önem veriyor. Bu kapsamda Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu işbirliği ile Ayvacık, Biga, Gelibolu ilçeleri ve il merkezimizde sporculara yönelik sunumlar gerçekleştirildi.
 
Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürü Doktoru Firuz Erdil tarafından verilen ‘Sporcu Sağlığı’ seminerinde antrenörlere bağımlılığa yönelik bilgilendirme yapıldı. Ardından güreş sporcularına ‘Sigara Bağımlılığı’ eğitimi verilip, sigaranın nasıl bağımlılığa dönüştüğü anlatıldı. Erdi; “Çocukların madde kullanımına başlama nedenleri arasında merak, arkadaş çevresi, maddeyi karşılaşılan problemlere karşı baş etme yöntemi olarak görme, farklı görünme ve kendini kanıtlama isteği yer almaktadır. Ülkemizde son yıllarda ulaşımı en kolay zararlı madde olan sigaraya başlama yaşı ortaokul dönemine kadar düşmüştür. Bu vesile ile gençlerimize farkındalık kazandırmak ve sağlıklı bireyler olmalarına katkı sağlamak için eğitim seminerleri planladık” ifadelerini kullandı.
 
Bilgilendirme seminerlerinin kurum tabipliği tarafından bütün branşlardaki sporculara ulaşana kadar devam edeceği bildirildi.
 


Kaynak: Haber Merkezi