Çanakkale’nin Biga ilçesinde bağlı Karabiga Beldesinde belediye tarafından ücretsiz pazar servis aracı hizmeti verilmeye başlandı.
 
Karabiga Belediyesi hizmetlerine bir yenisini daha ekleyerek vatandaşlara ulaşım konusunda yardım sağlamak için pazara, servis aracı ile taşıma hizmeti verecek. Uygulama her Cuma saat 08.30 ile 12.30 arasında, belde içi otobüs güzergahlarından vatandaşları alarak pazar yerine ulaşımını sağlayacak. Alışverişini yapan vatandaşlar da servisi kullanarak yine aynı güzergahlarda inebilecek
 
İlk servisi Belediye Başkanı Ahmet Elbi eşi Hatice Elbi ile birlikte gerçekleştirdi. Başkan Elbi, “Beldemizde pazar yerine uzak bölgelerde oturan hemşerilerimiz hava şartlarından ve mesafeden dolayı bazı olumsuzluklar yaşıyorlardı. Bu uygulama sayesinde vatandaşlarımız zorluk çekmeden alışverişlerini yapıp evlerine dönebilecekler. Vatandaşlarımız bu uygulamadan çok memnun kaldı. Bizde vatandaşlarımıza böyle bir hizmet verdiğimiz için çok mutluyuz. Vatandaş odaklı sosyal Belediyecilik anlayışı kapsamında bu alanda çalışmalarımızı devam ettireceğiz” açıklamasında bulundu.
 
Karabigalılar hizmetlerinden dolayı Başkan Elbi’ye teşekkür ederek hayır dualarında bulundular.