Turan, Kaz Dağları'nın Milli Park olması için uzun süredir yetkililerle çalışma içerisinde olduklarını, konuyu çok yönlü ele almak gerektiğini belirtti.
 
"Kaz Dağları'nın Çanakkale'de kalan kısmının da Milli Park ilan edilmesi için kanun teklifi verildiğini yerel basından öğrendiğini ifade eden Turan;” Oysa Kaz Dağları Milli parkının sınırlarının büyütülmesi kanuni bir işlem değil bakanlar kurulunun vereceği bir karardır. Zaten 2873 sayılı Milli Parklar kanunu bu konunun sınırlarını çizmiştir. İş değil şov peşinde olanların Mecliste her konu için kanun teklifi vermesi, verirken sonuç almak için değil dostlar alışverişte görsün anlayışından kaynaklanmaktadır. Yüzbinlerce teklifin kanun tekniğine aykırı olarak verilmesi artık gülünecek halden çıkıp acınacak hale gelmiştir. Örneğin biz de "Çanakkale’nin trafik sorunu çözülsün" diye kanun teklifi verelim! Ya da "Çanakkale’nin atık suyu boğaza akmasın" diye mi kanun teklifi verelim? Bu nasıl bir anlayıştır” dedi.
 
Turan sözlerini şu şekilde sürdürdü; Kazdağları bize emanettir. Hem ekonomik değerinin köylümüzle beraber korunması hem de Kaz Dağları'nın ekosisteminin korunması hepimizin sorumluluğudur. Gelecek nesillere borcumuzdur.
 
Kanun teklifi verip sadece basına çıkma gayreti göstermek yerine biz ilgililerle gerekli görüşme ve toplantıları yapıp 14 Temmuz 2015 tarihli karar ile Çanakkale il sınırlarındaki Kaz Dağları'nın da milli park içerisinde olması için süreci 2 ay öncesinde başlattık. İlgi gösterenlerin ilgisiz kanun teklifi verme yerine süreci takip edip destek olmalarını öneririz.
 
Tek endişemiz orman köylümüzün mağdur edilebilecek olmasıdır. İsteriz ki tüm partilerimiz ortak hassasiyetle konuya yaklaşsınlar ve hem çevre hem köylümüzün haklarını koruyacak bir formül üretilebilsin, siyaset de şov yapma değil iş yapma tekniği haline gelsin. Bizde gülmek yerine takdir edelim." Kanun teklifi verenlerin konuyu incelemesi için ilgili belge ektedir. Arzu ederlerse diğer ekleri de kendilerine iletmekten bahtiyar oluruz! Yeni süreç Kazdağlarımıza ve Çanakkalemize hayırlı olsun.”
 
 


Kaynak: Haber Merkezi