Lapseki’ye bağlı Kocabaşlar köyünde bulunan ‘Tarihi Kaplıca’ da çalışma yapılarak vatandaşların kullanımına açılacak.
 
Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin, İl Genel meclis üyeleri Tayfun Sevim, Hasan Engin, Özel idare müdürü Ahmet Alkan ve köy muhtarı Hüseyin Öğe ile birlikte tarihi kaplıcanın bulunduğu alana giderek köy muhtarından yeri ve konumu hakkında bilgi alan Kaymakam Tahir Şahin “ İlçemizin dağ köylerinden biri olan Kocabaşlar köyünde bulunan tarihi kaplıcanın bulunduğu alanda köylere hizmet götürme birliği encümen üyeleri ile birlikte incelemelerde bulunduk.
 
Köy muhtarımızdan tarihi olarak detayı çok iyi bilinmemekle beraber Roma döneminden kaldığı rivayet edilen bir sıcak su kaynağına muhtarımız ile beraber geldik ve gerekli incelemeleri yaptık şu an itibarıyla suyun 36 derece sıcaklıkta olduğunu tespit ettik. Daha önceki dönemlerde köylere hizmet götürme birliğince Üniversite kanalıyla incelemeler yapmışlar. Bu alanda vatandaşlarımızın kullanımı için her hangi bir turizm yatırımı yapılabilir mi arkadaşlarla onun değerlendirmesini yapmaya geldik.
 
Köy muhtarımızdan birçok il ve ilçelerden bu tarihi kaplıcayı ziyaret etmek için gelenlerin ve ayrıca burada şifa bulduklarını söylediklerini öğrendik muhtardan. Bunun için önümüzdeki süreçte Üniversitemizde, il özel idaresinde bu konunun detaylı bir çalışmasını yapma kararı aldık inşallah faydalı bir çalışma olmuş olur vatandaşlarımızın kullanabileceği güzel bir alan” dedi.
 


Kaynak: Haber Merkezi