Seyahat acentası işletme sahibi Zafer Güneş, seferlerin eksikliğini değerlendirerek, “Yer bulmak bile çok zorken bunlar dikkate alınmaksızın, siyasilerin ve özellikle milletvekillerinin ilgisizliği neticesinde Çanakkale-Ankara uçağı sürekli kesilmekte” dedi.
 
Seyahat acentası işletme sahibi Zafer Güneş, Ankara uçağının seferlerinin haftada dört güne düşme nedenini söyleyerek, “Anadolu Jet’in dört tane uçağını Türk Hava Yolları’na vermesi neticesinde Anadolu Jet, Çanakkale hattından üç gün tasarruf yaptı. Çanakkale uçağını haftada üç gün kesti. Diğer illere sayısız uçak gittiği halde Çanakkale’nin tek uçağı olmasına rağmen ilk önce Çanakkale uçağını kesiyorlar. Bu da iktidar partisinin Çanakkale milletvekillerinin olaya çok ilgisiz bakmalarından kaynaklanıyor. Eğer gerçekten iktidar partisi milletvekilleri ve diğer milletvekili biraz ilgilinmiş olsalar Anadolu Jet’in veya Türk Hava Yolları’nın böyle bir şey yapması mümkün değil. Ancak ilgisizlik durumu bu hale getiriyor” şeklinde konuştu.
 
“SON DERECE ACI BİR DURUM”
“Çanakkale –Ankara uçağı çok dolu bir hat çünkü Ankara aktarmalı Doğu’ya, Van’a, Trabzon’a, Diyarbakır’a diğer bütün illere olan bağlantı Ankara uçağı ile veriliyor ve sürekli dolu” diyen Güneş, “Hatta yer bulmak bile çok zorken bunlar dikkate alınmaksızın, siyasilerin ve özellikle milletvekillerinin ilgisizliği neticesinde Çanakkale-Ankara uçağı sürekli kesilmekte. Çanakkale’de turizmi patlatacağız diyenlerin kendi uçaklarına bile sahip çıkamamaları son derece acı bir durum. İlgilileri göreve davet ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
“İSTANBUL UÇAK SAATLERİ DEĞİŞTİ”
İstanbul uçak saatlerinin de değiştiği söyleyen Zafer Güneş, şu bilgileri verdi: “İstanbul uçak saatleri değişti. 8.15’te İstanbul’dan kalkıyor, 10.30’da Çanakkale’den kalkıyor. Yine haftada üç gün. O da yeterli değil. Sabah gidip akşam gelen seferler Çanakkale uçağını dolduruyor. Aksi takdirde bağlantı vermiyor. Bu da yine söylediğim gibi ilgisizlikten. Hatır için iş bu kadar oluyor. Bu yüzden de bu durumla ilgilenmeleri gerekiyor, dikkat etmeleri gerekiyor.”
 
Gizem Tuğçe BAYHAN