Azerbaycan’ın ünlü sanatçısı Brilliant Dadaşova, sözleri kendisine ait olan ‘Para Para’ şarkısı ile dikkatleri üzerine çekti. Yönetmenliğini Erkan Nas’ın yaptığı video klibi ile sosyal medyada ses getiren Dadaşova, şarkısı hakkında olumlu tepkiler aldığını belirtti.  Dadaşova, müziği seven insanların ruh ile yaşayan insanlar olduğunu söyleyerek, ”Çünkü müzik ruhun gıdasıdır. Müzik ruhu ile yaşayan insanlardır. Müzik ile ağlamayı, sevinen, düşünen insanlardır. Müzik seven insanları ben çok seviyorum çünkü onların içten insanlar olduklarının farkındayım” dedi.
 
“SON ZAMANLARDA BAKIYORUZ PARA OLMUŞ HER ŞEY”
Brilliant Dadaşova, ‘Para Para’ şarkısını yazması ile ilgili olarak, “Para, her zaman önemli olmuş. Çünkü materyalist bir dünyada yaşıyoruz ve imtihandayız. Ama şimdi para o kadar önemli olmuş ki… Sevgililer bile oturup sevgilerini konuşacakları halde parayı konuşuyorlar. İnsanlar maalesef ki, paradan yakınıyor. Her şey para değil ki… İnsanlar düşünmüyorlar ki paran pulun çok olsa bile, sonu gözükmeyen bir yoldur dünya. Peygamber efendimiz bile Kurban Bayramı’nı bizim paylaşmamız için söylemiş, biz komşumuzla paylaşabilelim. Bir lokmayı yalnız yemeyelim diye. Bunlar hepsi bizim genetik kodlarımızda olan şeyler. Sadece biz de değil, bütün dinlerde var paylaşmak. Ama maalesef son zamanlarda bakıyoruz para olmuş her şey. Kardeşler düşman oluyorlar, para için toprak için arkadaşlar birbirine küsüyor. Gerçekten kimsenin sonu belli olmaz ki! Para gerçekten lazım ama maneviyetimizi basmayacak derecede lazım.  Manevi konular artık o kadar konuşulmuyor ki bana herhalde deli diyorlar” şeklinde düşüncelerini anlattı.
 
“GÖZÜMÜ AÇTIM BABAM PİYANO ÇALIYOR”
Piyanist olan Dadaşova, çocukluğundan bu yana müziğin içinde olduğunu söyleyerek, ”Benim amcam Azerbaycan’ın çok ünlü aktörüdür. Babamın teyzesi de müzisyendi. Demek istiyorum ki ben ailede bunu gördüm. Gözümü açtım babam piyano çalıyor. Mimardır ama çok güzel piyano çalar. Evde sanat gördüm ben. Sanat benim için dinleyicilerle iç içe olmak demektir. Dünya o kadar küçüldü ki… Bu yüzden birbirimizden uzaklaştık. Herkes sanal âlemde, telefon elinde.  Ama ben düşünüyorum ki Allah bize güzel şeyler yolluyor. Bizim elde ettiğimiz çok güzellikler eskiden yoktu. Sevgi saygı daha çoktu ama düşünüyorum ki bugün birbirimizin elini tutmalıyız. Diyorlar ya, zamanı geldiğinde robotlar idare edecek dünyayı, gerçekten artık her şey robotlaşmış. Biz insan olarak birbirimizin kıymetini bilmemiz gerekiyor, elimizden tutmamız gerekiyor. ‘Para Para’ şarkısında söylediğim gibi, dünya malı dünyada kalır bize kalan sevdamız olsun” dedi.
 
“ŞİMDİ TÜM SESLER ELEKTRONİK”
Günümüz müzik dünyasını değerlendiren Dadaşova, “Bir arkadaşım için şarkı söyleyecektim. Bakü’de bir tane stüdyo bulamadım. Stüdyolar tıklım tıklım ve düşündüm ki ‘herkes artık şarkı söylüyor’. Bunun bir nedeni var; artık teknoloji ile sesler düzeltilebiliyor. Eskiden Ajda Pekkan’ın stüdyoda girip canlı bir sesle okuması bir maharet gerektirirdi. Şimdi tüm sesler elektronik, elle düzeltmeli sesler. Bir şarkı söylüyorlar 10 dakika, o şarkının üzerinde ses operatörü üç gün çalışıyor şarkıyı adam etmek için. Bunun için herkes şarkı söylüyor” şeklinde konuştu.
 
“TÜRK MÜZİĞİNİ BİLEN BİRİ VARSA O ÇANAKKALE TÜRKÜSÜ’NÜ BİLİYOR”
Daha önceden Çanakkale Türküsü’nü seslendirdiğini belirten Brilliant Dadaşova, “Ben bir cd yapmıştım. Orada Çanakkale Türküsü’nü söylemiştim ve onun öncesinde Uzun Hava diye bir ağıt söylemişim. Çanakkale dediğimiz zaman orada yatan yiğitlerimiz… Türk halkının başı asırlar boyu çok belalar görmüş. Gerçekten çok zor. Tüm dünya Türklerine yansımış bir şarkı. Türk müziğini bilen biri varsa o Çanakkale Türküsü’nü biliyor. Vatan sevgisi var içinde. Vatan sevgisi çok güçlü bir duygu” diyerek hislerini paylaştı.
 
“SENİN ŞARKINI TÜRK DİNLEYİCİLERİNE DİNLETECEĞİM”
Sanatçı olarak biz hep yeni şeyler üretmek istiyoruz. Okuduğumuz şarkılar da para vererek alıyoruz ki dinleyicilerimiz bu şarkıları dinlesinler. Müzik seven insanlara yeni bir duygu bahşedelim diye. Kemal Aslan beni buldu ve ‘senin şarkını Türk dinleyicilerine dinleteceğim’ dedi. Bunu yaptı sağ olsun. Bizim işimiz zaten bu. Biz şarkı üretiyoruz ki dinleyicilerin kalbinde yer bulmak için bunu yapıyoruz. Bunun da manevi tarafı bu” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN