Aslen Elazığ’lı olan 30 yaşındaki sanatçı Özge Şafak, 5 senedir Avusturya Viyana’da yaşadığını ve burada caz müzik eğitimi aldığını söyledi. Söz ve müzik kendisine ait olan ‘Roket’ şarkısının beğenilmesinden dolayı mutluluğunu dile getiren Şafak, müzik ile ilgili hikayesini anlattı. Özge Şafak, “Benim de çok klasik bir hikâyem var. Çocukken saç fırçası ile Sezen Aksu’yu taklit etmeler, televizyon karşısına geçip şarkı söylemeler…  Aslında hayalim enstrüman çalmaktı. Güzel Sanatlar Lisesi’ne başladığımda şarkı söylemek veya bu sanat üzerinde çalışmak aklımda bile yoktu. Böyle bir yeteneğim varmış. Ben de bunu 30’lu yaşlarıma doğru görmeye başladım. Kendim yazıp çiziyorum” dedi.  
 
“VİYANA’DA TÜRKÇE MÜZİK YAPIYORUZ”
“Sevgili eşim de müzisyen. O da çok destek oluyor bu konuda” diyen Özge Şafak, “Kendisi opera sanatçısı, çok farklı bir vizyonu var. Her zaman söylerim gurur duyuyorum onunla. O da bana çok destek oluyor, beraber sahne alıyoruz. Diğer ekip arkadaşlarımızla beraber Viyana’da Türkçe müzik yapıyoruz. İnşallah Türkiye’de de yakında konserlerimiz olacak” şeklinde konuştu.
 
“BİRAZ BÖYLE DEVAM ETMEYİ HEDEFLİYORUM”
Bir sonraki parçasının da hareketli bir parça olacağını söyleyen Şafak, nedenini açıklayarak, “Youtube kanalımda kendi akustik şarkılarımı, cover şarkıları akustik olarak yayınlıyorum. Hazır bu yola girmişken biraz böyle devam etmeyi hedefliyorum. İnşallah güzel olacak olacak” müjdesini verdi.
 
Gülçin AKIN