Lapseki’ye yapılan geziye Çanakkale Ziraat Odasından Meclis Başkanı Necmi Mutlu, Yönetim Kurulu Üyesi Ufuk Ünver, Başkan Yardımcısı Cahit Toprakkarıştıran, Organize Sanayi Bölgesi’nden Yönetim kurulu Başkanvekili Ersin Kurnaz, Yönetim Kurulu Üyeleri Kadir Yaşar, Ali Polat Teknik Müdür Muhammet Aloğlu, Ticaret Borsasından Başkan Abdullah Deniz ve Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odasın’dan Yönetim kurulu Başkan Yardımcısı Yaşar Murat Aydoğdu, Yönetim Kurulu Üyesi Deniz Tennioğlu katıldı.
 
STK temsilcileri öncelikle İlçe Kaymakamı Tahir Şahin’i makamında ziyaret etti. Ziyarette Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da ziyaretçileri karşıladı. Gündeme dair değerlendirmelerin ardından ilçede bulunan TÜMAD Madencilik ziyaret edildi. EYS & Sürdürülebilirlik Müdür Yardımcısı Bilge Küçükaytan, Halkla ilişkiler Müdürü Şaban Kılıçan programa katıldı. Düzenlenen ziyarette İşletme Müdürü Maden Yüksek Mühendisi Çağrı Ökten tarafından ziyaretçilere sunum gerçekleştirdi. Ziyaretçiler daha sonra maden sahasına indirilerek, çalışmalar hakkında bilgiler verildi.
 
Ziyaret maden sahasının ardından Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çanakkale İl Koordinatörlüğü ile Yenice Meyve Ticaret Limited Şirketi arasında soğuk hava deposu kurulmasına ilişin hibe destekli Yenice Meyvecilik Soğuk Hava Tesisi’ne gidilmesi ile devam etti. Tesis müdür, meyve ihracatının bulunduğu noktalarla ilgili açıklamada bulundu.
 
Vali Yardımcısı ve Lapseki Kaymakamı Tahir Şahin önderliğinde Çanakkale 1915 Çanakkale Köprüsü’nün ayaklarının olduğu bölgenin ziyaret edilmesi ile gezi son buldu. Köprünün çalışmalarını yerinde inceleyen STK temsilcileri Bölge Müdür Yardımcısı Erdoğan Dedeoğlu’nun yaptığı slayt otoyol ile ilgili bilgileri verdi.
 
İsmail ŞEN