Lapseki İlçe Müftülüğü tarafından 4-6 yaş arasındaki çocuklar için uygulanan Kur'an Kursları Öğretim Programı uygulaması kapsamında Şehitler Kur’an Kursu açıldı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı, söz konusu program ile Kur'an kurslarında yürütülen yaygın din eğitimi hizmetinden toplumun tüm kesimlerinin etkin ve verimli bir şekilde yararlanabilmesini amacından hareketle Kur'an kurslarına gelen 4-6  yaş seviyesinde ki çocukların da İslam dininin değerlerini, insan hayatına anlam kazandıran unsurlardan biri olarak fark etmesini, kazandığı bu değerleri günlük hayatında kullanabilmesini, Kur'an-ı Kerim'i içerik ses ve şekil olarak gene  kendi yaş grubuna uygun olarak tanıyabilmesini, Allah'ı sevgi temelinde tanıyabilmeyi ve yaratılışı fark etmelerini, Peygamber efendimizin kişiliğini ve karakterini tanımalarını sevip rol model almalarını, sağlıklı bir din ve ahlak gelişimi göstermelerini sağlamak ve ihtiyaç duydukları diğer gelişim süreçlerine de katkıda bulunmak amacıyla Şehitler Kur’an Kursu açıldı.
 
Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Türkiye genelinde 2018-2019 eğitim-öğretim yılında 4-6 yaş kurslarında 150 bin 982 civarında öğrenci eğitim gördü. 2019-2020 eğitim-öğretim yılında ise Şehitler Kur’an Kursu’na 20 öğrenci şuana kadar kayıt yaptırdı. Çocuklarının Kur'an Kursları Öğretim Programına kayıt yaptırmak isteyen velilerin Lapseki İlçe Müftülüğüne ya da Şehitler Kur’an Kursu kurs yöneticisine müracaat etmeleri gerektiği bilgisi paylaşıldı.
 
Gülçin AKIN