Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) 24. Dönem Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu (BTK) seçimlerinin yapılmasının ardından Ahmet Çelik başkanlığında yeni yönetim kurulu göreve başladı. Ahmet Çelik, seçim sonrasında yaptığı açıklamada “Biz asla bu zamana kadar siyaset yapmadık. Siyaset yapmak gibi bir ne görevimiz ne de niyetimiz var. Bizim tek ve yegane görevimiz var; şehrimize, bölgemize, vatanımıza, milletimize vefalı bir iş adamı olabilmek, bölgemizdeki ticareti artırabilmek, turizmi arttırabilmek” ifadelerini kullandı.  
 
TÜRSAB 24. Dönem Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu seçimlerinde güven tazeleyerek tekrar başkan seçilen Ahmet Çelik, yeni yönetim kurulu ile hızla çalışmalara başlayacağını belirtti. Oyların tamamını alarak göreve başladıklarını belirten Çelik, “Seçime hem Balıkesir il ve ilçelerinden hem Çanakkale Merkez ve ilçelerinden oy kullanmaya gelen TÜRSAB üyesi acenta sahiplerinin tamamı bizim yönetimimize oy verdiler. Bir oy boşa gitmedi. Tamamı bize oy verdi ve yönetime layık gördü.
Tek liste girdik, karşımıza hiçbir rakip çıkmadı. Kullanılan oyların tamamını alarak tekrar yönetime meslektaşlarımız tarafından layık görüldük. Bu bizim için, bölge için en büyük referanstır. En büyük ehliyettir, en büyük liyakattır. Seçimlerimizin sonucu hem Çanakkale şehrimize hem Balıkesir şehrine hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.
 
“TEK ve YEGANE AMACIMIZ VAR; BÖLGE TURİZMİNİ EN ÜST SEVİYEYE ÇIKARABİLMEK”
Çelik, seçim sonrasında yaptığı açıklamada, “24. Dönem TÜRSAB Çanakkale Balıkesir Bölge seçimlerimiz tamamlandı. İkinci dönem yönetim kurulu olarak göreve kıymetli bölge acentalarımız tarafından layık görüldük ve verdiğimiz sözlerin hepsinin arkasında duracağız. Bu zamana kadar olan çalışmalarımız bundan sonraki çalışmalarımızın da teminatı durumdadır. Tek ve yegane amacımız var; bölge turizmini en üst seviyeye çıkarabilmek, bölgemizin ulusal ve uluslararası tanıtımını yapabilmek, iç ve dış pazarı bölgemizde potansiyel olarak daha fazla arttırabilmek. Bu vesile ile 34 ayrı kuruluşu ilgilendiren Çanakkale ve Balıkesir esnafına katkı sağlamak ve bölgemizde ticareti geliştirebilmek hedeflerimiz arasında” şeklinde konuştu.
 
“BAYAN BİR MESLEKTAŞIMIZ DA YÖNETİMDE”
Yeni yönetim kurulu oluşturarak seçime giren Ahmet Çelik, konuyla ilgili olarak, “Koltuklar hiçbir zaman hiç kimseye baki değil. Mutlaka koltukların kısa zaman içerisinde el değiştirmesi gerekir çünkü bir sonraki gelecek olan arkadaşlarımız bir önceki arkadaşlarımızdan daha dinamik, daha duyarlı, daha vizyoner, daha fazla misyon sahibi olacaktır. Özellikle gençlerin önünün açılması gerekir. Bu sebeplerle yönetim kurulunu tekrar dizayn ettik ve içimizden arkadaşlarımız gelecek dönemde başkanlığa talip olacaklardır. Onların da önünü açmak gerekir. Bu dönem özellikle çok hassas olduğum bir konu vardı; yönetimde mutlaka bir bayanın olması. Çok şükür bayan bir meslektaşımız da yönetimde. Kendisinin Çanakkale bölgesinde turizm ile ilgili geçmişi var. Gelecek dönemde bizlere çok fazla katkılarının ve yardımlarının olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“SİYASET ASLA YAPMAYACAĞIZ, SEKTÖRÜMÜZ İÇİN ÇOK ÇALIŞACAĞIZ”
Başkan Ahmet Çelik son dönemlerde hakkında çıkan haberleri üzücü bulduğunu söyleyerek, “Biz asla bu zamana kadar siyaset yapmadık. Siyaset yapmak gibi bir ne görevimiz ne de niyetimiz var. Son zamanlarda hakkımızda bazı siyasi parti temsilcilerinin yorumlar yaptığını gördük. Bunlara cevap verme ne konumundayız, ne durumundayız ne de işimiz değil. Bizim tek ve yegane görevimiz var; şehrimize, bölgemize, vatanımıza, milletimize vefalı bir iş adamı olabilmek, bölgemizdeki ticareti artırabilmek, turizmi arttırabilmek. Bizim en iyi bildiğimiz çok çalışmak ve vatana, millete vefalı bir iş adamı olabilmek. Başka hiçbir derdimiz yok. Siyasi parti liderlerine de cevap vermek gibi bir konumumuz da yok. Siyaset asla yapmadık, yapmıyoruz ve yapmayacağız. Sadece sektörümüz için çok çalışacağız. Bu zamana kadar yaptığımız uluslararası etkinliklerde on bine yakın insanı bölgemizde koşturduk, pedal çevirttik, yüzdürdük. 2019 yılı Troya projesini yaptık. En son yaptığımız organizasyonla da 100 bin fidanı bölgemize ekeceğiz. Daha önceki yaptığımız organizasyonlarda 30 bin dikmiştik. Toplamda 130 bin fidanı bölgemize dikmiş olacağız. Bu zamana kadar yapmış olduklarımız, bazılarının bizi eleştirdiği gibi ‘TÜRSAB başkanı bölgemizi anlayamamış olduğunu düşünüyoruz’ yorumlarına cevaptır. Biz de slogan şudur; ‘lafla değil işle’. Yaptıklarımız ortada. Bundan sonra da çok daha fazla gayret göstereceğiz, çok daha fazla çalışacağız ve herkes de buna şahit olacak” dedi.
 
“TÜRSAB KURUMUNU GETİRDİĞİMİZ STANDART ve NOKTA BELLİDİR”
 “TÜRSAB bir kurumdur” diyen Ahmet Çelik, açıklamasında şunları da belirtti: “Türkiye’nin en büyük turizm sivil toplum kuruluşudur. Kapıları sonuna kadar herkese açıktır. Biz bir önceki dönemde de bütün kamu kurumlarını göreve geldiğimizde ziyaret etmiştik. Üzerimize düşen görevlerimizin tamamını bütün kamu kurumlarını ziyaret ederek, istişare ederek yerine getirdik. Bundan sonra da bu şekilde olacaktır. Bundan sonra gelecek olan yeni ve genç yönetim kurulu başkanı ve üyesi arkadaşlarımız bizden daha fazla ve daha iyi iş yapacaklardır. Bizim Türkiye çapında 32 bölge olarak Çanakkale Balıkesir Bölge TÜRSAB kurumunu getirdiğimiz standart ve nokta bellidir ve birçok bölge başkanı arkadaşım bizi örnek aldığını, her toplantıda ifade ediyor. Bizim çalışmalarımızın bir kopyasını isteyip, hayata geçirmek istediklerini söylüyorlar. Biz Çanakkale bölgesinde ve Balıkesir bölgesinde bu takdirlere, bu hoşgörüye bu zamana kadar layık olduk, layık olmak için elimizden geleni yaptık. Bundan sonra da layık olmak için elimizden gelenin fazlasını yapacağız.”
 
Çanakkale Körfez Bölge Temsil Kurulu yönetiminde; Alp Sezek, Hasan Uçarsoy, İlhami Gezici ce Savaş Can, yedek üyeler ise; İkbal Akça, Mümin Busançlı, Kenan Türkyılmaz, Fatih Ergün ve Aydın Kılcı yer alıyor.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN