Çanakkale Boğazı ve adalar hatlarında deniz ulaşımını sağlayan GESTA A.Ş.’de Genel Müdürlük görevinden bir süre önce kendi isteğiyle ayrılan Volkan Uslu, merak edilen bundan sonraki göreviyle alakalı twitterdan açıklamada bulundu. Uslu, yeni görev yerini nokta tam adıyla açıklamazken ‘alanında dünyanın en iyilerinden biri olma hedefiyle yola çıkmış, ülkemiz için stratejik projeleri hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışan yüz akı bir kurum’ ifadelerini kullandı.
Uslu attığı iki tweete şu ifadeleri kullandı; “Sayın Bakanımıza, teveccühleri için şükranlarımı sunuyorum. Bizi onurlandırdılar. Sayın Valimiz ve Sayın Vekillerimize teklif ettikleri görev için şükranlarımı sunuyorum. Kariyerime farklı bir alanda devam etme niyetindeyim. Alanında dünyanın en iyilerinden biri olma hedefiyle yola çıkmış, ülkemiz için stratejik projeleri hayata geçirmek için yoğun bir şekilde çalışan yüz akı bir kurumda kısa bir süre sonra nasipse göreve başlayacağım. Rabbim, rızası neredeyse bizleri orada istihdam etsin inşallah.”
Marmara Üniversitesi İşletme İngilizce bölümü mezunu olan Volkan Uslu, Devlet Planlama Teşkilatında Türkiye’nin en genç serbest uluslararası eğitmeni olarak çalıştı. Önemli markalar olan uluslu firmalarda çeşitli kademelerde yöneticilik görevinde bulunan Uslu 2016 yılı Ocak ayında GESTAŞ Genel Müdürü olarak atanmıştı. GESTAŞ’ta ekibiyle yaptığı projeler ve başarılı çalışmalarıyla Çanakkale’de deniz ulaşımına önemli katkılar sağlayan Volkan Uslu bir süre önce bu görevinden ayrılmıştı.

Ersan KÜÇÜKKURU