90’lı yıllarda Ercan Saatçi ile birlikte ikili müzik grubu Ufuk-Ercan grubunda esprili parçalar yapan Ufuk Yıldırım, 13 yıl aranın ardından müziğe geri dönüş yaptı. 90’lı yılların sevilen pop şarkılarını arabesk olarak seslendiren Yıldırım, ‘Yaşasın Arabesk’ albümünü müzikseverlerin beğenisine sundu.  “13 yıl aradan sonra gerçek bir arabesk albümüyle tekrar dinleyenlerim ile buluştum. Bu beni çok mutlu etti” diyen ünlü sanatçı Ufuk Yıldırım, albüm sürecini değerlendirdi.
 
“NEDEN İKİSİNİ BİRDEN BİRLEŞTİRMEYELİM”
Ünlü sanatçı albümün ortaya çıkış fikrinden bahsederek, “90’lardan geldik ve halen daha 90’ları yaşıyoruz. Hem 90’ları yaşıyoruz, o yıllardaki şarkıları unutamıyoruz. Hem de arabeski yaşıyoruz. Popüler müzik Türkiye’de arabesktir. Bunun altını net çiziyorum. Neden ikisini birden birleştirmeyelim. 90’ların şarkılarını aldık, arabesk yaptık ve dinleyenlerin huzuruna sunduk” dedi.
 
“DÜŞÜN Kİ SEVGİLİ İBRAHİM TATLISES’E ALBÜM YAPIYORSUN”
Albümde Sendur Güzelel ile birlikte çalıştıklarını belirten Yıldırım, “Öncelikle Arpej Yapımı Umut Kuzey ile birlikte oturduk ve aşağı yukarı 100’e yakın bir parça listesi çıkardık. Bu şarkılar arasında o dönemlerde ve hala daha dinlemekten çok keyif aldığımız 12 tane parça çıkarttık. Albümün yönetmenliğini Sendur Güzelel yaptı. Sendur abi yıllardır, sevgili İbrahim Tatlıses’in  albümlerinin yönetmenliğini yapan bir abimiz. Sendur abiye, ‘Bu parçalar Türkçe sözlü hafif batı müziği şarkıları olabilir fakat senden bir ricam var, düşün ki sevgili İbrahim Tatlıses’e albüm yapıyorsun. Onun albümlerini nasıl yapacaksan bu parçaları da öyle düzenleyelim’ dedim. O da kabul etti. Denedi ve bence çok güzel oldu” şeklinde anlattı.
 
“ ‘Yaşasın Arabesk 2’ gelebilir”
Yıldırım, ‘Bebeğim’ şarkısına çektikleri klibin ardından çalışmalara devam edeceğini söyleyerek, “Bundan sonra yeni klipler çekeceğiz. Her şarkının ayrı bir hikayesi var ama ortak bir hikaye bulup, o hikayeye istianeden klipleri çekeceğiz. Rabbim nasip ederse 12 şarkıya da klip çekmek istiyoruz. O yıllardan beri dinlemekten hala keyif aldığımız şarkıları 12 şarkıyla sınırlandırmak tabi ki çok zor ve umuyorum ki ‘Yaşasın Arabesk 2’ gelebilir diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
 
“DEMEK Kİ ZAMANINDA DOĞRU İŞLER YAPMIŞIZ”
“Bundan 5 sene önceki hangi şarkının hit olduğunu unutuyoruz. Ama ne enteresandır ki ben 90’lı yıllarda besteler yapmışım” diyen Yıldırım, “ ‘Alışamadım’, ‘Bebeğim’, ‘Aşk Bahçemsin’ gibi, bunların hepsini 90’lı yıllarda yapmışız ve halen daha hep bir ağızdan bu şarkılar söyleniyor. Konsere çıkıyorum ‘Bebeğim’ şarkısını söylüyorum, Ercan Saatçi ve Ufuk Yıldırım bestesidir, biz bu parçayı yaptığımızda 92 senesiydi. Benimle birlikte bu şarkıyı söyleyenlere soruyorum, ‘parçayı biliyorsunuz, kaç doğumlusunuz’ diye sorduğumda 99 doğumluyum diyen oldu. Biz o şarkıyı yaptığımızda o daha doğmamış ama halen daha hep beraber bu şarkıları söyleyebiliyorsak demek ki zamanında doğru işler yapmışız diye düşünüyorum” diyerek fikirlerini belirtti.
 
“TÜRKÇE ROCK PARÇALARINI DA ARABESKE ÇEVİREBİLİRİM”
Yıldırım, albüm ile ilgili olarak şunları söyledi: “ ‘Neden arabesk’ diye bazen soruyorlar. Zaten arabesk olması gerekiyordu. Yaşadığımız coğrafyada arabesk vardır. Bu Türkçe rock parçaları için de geçerli. Hepsini arabeske çevirebilirim çünkü melodik yapısı arabesktir. O yüzden bu şarkıları aldık ve arabesk yaptık. Olması gerektiği gibi yaptık. Ufuk Yıldırım’ın ‘Yaşasın Arabesk’ albümünde 12 tane şarkı var ve 12 şarkıyı da mutlaka dinlesinler. Mutlaka iki tanesi gönüllerinde bir yerlere dokunacaktır.”
 
Gülçin AKIN