Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, son zamanlarda artış gösteren telefon dolandırıcılarının, yaşanan darbe girişimini fırsata çevirmek istediklerini belirterek vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı.
 
Emniyet Müdürlüğünün web sitesinden yapılan açıklamada, “Ülkemiz genelinde cebir ve şiddet kullanılarak, Anayasal düzeni ortadan kaldırmak ve Devletin birlik ve bütünlüğünü yıkmak üzere 15.07.2016 tarihinde girişilen darbe girişimi, başta vatandaşlarımız ve kolluk görevlilerince gösterilen cansiperane mücadele sonucunda başarısız kılınmıştır. Darbe kalkışmasında çok sayıda vatandaşımız ve kolluk görevlilerimiz şehit olmuş ya da yaralanmıştır. Bu durumu fırsata çevirmeye çalışan iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle vatandaşlarımızı telefon ile aradığı, ‘darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karşı veya darbe listesinde adınız var’ gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağı beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları belirtilmiştir.
 
Ayrıca, asker veya polis üniforması giyen şüphelilerin vatandaşlarımızın ikametlerine giderek ‘olağanüstü durumdan dolayı oğlunuzu askere alacağız, acilen teslim etmeniz gerekmektedir’ veya ‘ikametinizde arama yapacağız’ diyerek hırsızlık veya dolandırıcılık yapmak istedikleri şeklinde ihbarlar alınmaktadır. Vatandaşlarımız bu kişilere itimat etmeyerek derhal 155 polis imdat hattını aramaları önemle duyurulur” denildi.
 


Kaynak: İHA