‘Sevda Çiçeği’ şarkısına çektiği video ile sosyal medyada paylaşılan Ragıp Narin, uzun süredir müzik ile uğraştığını ve birçok bestesi olduğunu belirtti. Bu şarkılarını kendisine saklamak istemediğini belirten Narin, müzik dünyasına hızlı bir giriş yaptı. Aynı zamanda ticaret ile de uğraşan Ragıp Narin,  “Müziği çok sevdiğimden dolayı, sadece çıkıp söylemek değil ister istemez müzik de üretiyorum. Yaptığım şarkı da söz ve müzik de bana ait.  Bu şarkı gibi birçok şarkım var. Ticaretle uğraşıyor olabilirim ama bunu yeteneğimi kendime saklamak istemiyorum. Türkiye’nin de şu anda yüksek düzeyde beste sıkıntısı var. Ben de böyle bir özellik varken neden bunu saklayayım ya da ileriki yıllara bırakayım diye düşündüm ve şimdiden başladım. Hem işimi yaparak hem müziğimi yaparak yavaş yavaş ilerliyorum” diye konuştu.
 
“DAHA BÜYÜK HAYALLERİM OLDUĞU İÇİN BIRAKMAK ZORUNDA KALDIM”
Profesyonel futbol hayatını sonlandırmanın radikal bir karar olduğunu söyleyen Narin, “Ben futbol olmazsa yaşayamam diyen bir insandım. Top ile büyümüş insanım. Ancak insan büyüdükçe bazı şeylerin elimizde olmadığını, yaşadığın yere ve standartlara bağlı olduğunu görüyorsunuz. Ülkemi çok seviyorum ama maalesef bu konuda eleştirmek de zorundayım. Sadece birçok meslekte de bu şekilde, arkanızda bir güç yoksa ki futbolda bu çok var, istediğiniz kadar yetenekli olun bir noktaya ulaşamıyorsunuz. 80 milyonluk ülkeyiz çıkmış 4-5 futbolcu dışında oyuncu yok. Hepsi gurbetçi futbolcular. Futbolda benim hedefim çok büyüktü. Yine gelmek istediğim yere geldim ama daha büyük hayallerim olduğu için bırakmak zorunda kaldım. Çünkü belli bir yaşa geldim ve babam ticaret de yapmamı istedi. Bu yüzden bıraktım ama hiç pişman değilim. Hem işimle hem müzikle uğraşmaktan çok mutluyum” dedi.
 
“NE KADAR YETENEKLİ OLURSANIZ OLUN ÖNEMLİ OLAN ÇALIŞMAK”
“Kitap okumayı çok seviyorum ve kitapların bana çok şey kattığını düşünüyorum. Çalışmayı da çok seviyorum ve çalışmadan hiçbir şey olmuyor” diyerek kendisi hakkında bilgi veren sanatçı Narin, “Ne kadar yetenekli olursanız olun önemli olan çalışmak. Ben de bir şeyler istiyorsam çalışmak zorundayım. Müzikteki hedefim ticarettekinden daha fazla. Aynı zamanda Arapça, İngilizce ve biraz da İspanyolcam var. Müzikte ben belli bir yere geldikten sonra Orta Doğu’ya açılmayı düşünüyorum. Orta Doğu’da Türklere ilginç bir hayranlık var. Arap müziği ile Arapların gönlünü fethedebilirim diye düşünüyorum. Türkiye ve Orta Doğu’yu aldıktan sonra son hedef Amerika dünya müziğini düşünüyorum. Büyük hedefler ama daha var” ifadelerini kullandı.
 
“POP, HER ZAMAN POPÜLER BİR TARZDIR”
İlk çıkış parçası ‘Sevda Çiçeği’ nin duygusal bir şarkı olmasının bir risk taşımadığını söyleyen Narin, “Her şeyimi buna bağlamış bir insan olsaydım risk olabilirdi. Şu an pop müzik biraz geride. R&B, rap gibi müzikler daha çok dinleniyorum. Büyük, küçük herkes dinliyor. Ben her şeyimi bu şarkıya bağlamadım, daha ben de bunun gibi birçok şarkı olduğu için ve asıl ölmeyecek tarzın bu tarzda müzik olduğunu düşündüğüm için… Bazı şarkılar dönemseldir. Bir anda üstte olur bir anda altta olur. Pop müzik adı üstünde popüler müzik olduğu için her zaman popüler bir tarzdır. O yüzden benim tarzım alternatif pop, duygusal pop. Bu dünyanın her tarafından kabul edilen bir tarz. Şu an bir acelem yok. Zamanla insanlar, düzgün bir iş yapıyorsanız kabul edecektir” ifadelerini kullandı.
 
“HEMEN TELEFONUMUN SES KAYDINI AÇIP MIRILDANIYORUM”
Ragıp Narin, sadece kendi yaşadıklarından değil, çevresinde yaşananlardan da etkilenerek şarkı yaptığını söyleyerek, şunları belirtti: “Kendi yaşadıklarım değil, başkalarından gördüğüm duygular da bana ilham oluyor. Bir çift görüyorum ve aklıma bir beste, bir söz geliyor. Hemen telefonumun ses kaydını açıp mırıldanıyorum. Çevresel faktörler her şey etkileyebiliyor. Aslında aklımızda ilk şarkı olarak başka bir şarkım vardı ama çıkış yapmadan önce ‘Sevda Çiçeği’ ni besteledim ve yapımcıma dinlettim. O da ‘herkese hitap edebilen bir şarkı, bence bununla çıkmalısın’ dedi. Bir anda bu şarkı ile çıktım. Bundan sonra daha çok şu anda yüksek masraflı projelerden ziyade, kendi şarkılarımı akustik şekilde ev ortamında yapmak istiyorum. Soft, güzel şarkılarla akustik şarkılar yapmak istiyorum.”
 
Gülçin AKIN