Yönetmen koltuğunda Ramazan Arslankaya’nın oturduğu ‘Buzdağı’ şarkısının video klibi ile yaza damgasını vuran Seda Tosun, başarılı oyunculuk kariyerinin ardından müzik sektörüne hızlı bir geçiş yaptı. İlk tekli çalışması ile uzun süredir hayalini kurduğu müziğe adıma attığını söyleyen Tosun, oyunculuk kariyerine ara vererek, müziğe yoğunlaşmak istediğini dile getirdi.
 
“OYUNCU OLMAK AKLIMDA YOKTU”
Mucize filmi ve Kertenkele dizisinde başarılı oyunculuğu ile kendinden söz ettiren Seda Tosun, kariyeri ile ilgili ayrıntıları şu şekilde paylaştı: “İstanbul’da başladı oyunculuk kariyerim. Biraz hayaldi ve hiçbir zaman oyuncu olmak aklımda yoktu. Çocukluk hayalim öğretmen olmaktı aslında. Sonra bir anda çevremdeki beğenisi ve onların sözleri ile ‘gerçekten oyuncu olabilir miyim’ diye düşünmeye başladım ve adım attım. Eğitime de çok önem veren bir insanım. O yüzden İstanbul Aydın Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Drama ve Oyunculuk Bölümü’nü kazandım. 4 sene boyunca oyunculuk eğitimi aldım ve bana çok katkısı oldu. Okulda her sahnede olduğumda oyunculuğa ısınmaya başladım ve ‘bunu yapabilirim’ dedim. Sonrasında Balayı sinema filmi ve Mucize sinema filmi ile başladım. Ardından Kertenkele ile devam etti.”
 
“OYUNCULUĞA İLK ADIMIM DRAMA İLE BAŞLADI”
Mucize filminin çok başarılı bir yapım olduğunu dile getiren Tosun, “Bunun için gerçekten ekip arkadaşlarımız, oyuncu arkadaşlarımız o kadar emek verdi ki… Bunun için çok emek verdi. Kış dönemiydi ve çok zordu çekimler. Benim sahnelerim hepsi ağlamaklı sahneler. Gerçekten zordu. Oyunculuğa ilk adımım drama ile başladı. Şimdi gülme ile devam etmek istiyorum. Güzel bir başarı elde edildi. İş bittikten sonra hep beraber seyrettikten sonra biz de şaşırdık açıkçası. Film bittiğinde anlıyorsun aslında nasıl bir iş yaptığını ve gerçekten unutulmayacak bir proje olarak değerlendiriyorum hem kendi açımdan hem insanların beğenisi müthiş derece olduğu için… Ben kendi oynadığım sahnelerde izlerken ağlayabiliyorum. En iyisi olması için çabalıyoruz. Bir sahneyi en iyi olması için bir gün boyunca çekebiliyoruz. Zaten en iyi olana kadar zorluyoruz ve en iyi hallerini de izliyoruz. Bu da benim için iyi bir deneyim oldu” şeklinde konuştu.
 
“HER SAHNESİNDE İNANILMAZ EĞLENDİK”
Mucize filminin ardından komedi dizisi olan Kertenkele’de yer alan Seda Tosun, bu proje ile ilgili olarak, “Biz sahneleri çekerken çok eğleniyorduk. Böyle komedi işinde bulunduğum için şanslıyım. Her zaman bir komedi dizisinde olmak istiyordum. Çünkü hep bana gelen işler dram ve dönem projeleriydi. Ben de biraz bundan çıkmak istedim ve 40 bölüm kadar beraber çalıştık ve beraber bitirdik Kertenkele’yi. Her sahnesinde inanılmaz eğlendik. Çocuklar özellikle çok sevdiler. Hala izleyenler var, hoşuma gidiyor güzel tepkiler aldıkça. Güzel bir sonuç aldık” dedi.
 
“EN BAŞINDAN BERİ AKLIMDA OLAN ŞEY BUYDU”
‘Buzdağı’ şarkısı ile müzik sektöründe kendini göstererek hayranlarını şaşırtan Seda Tosun, oyunculuğa kısa bir ara verdiğini söyledi. “Çok radikal bir karar aldım. Aslında en başından beri aklımda olan şey buydu. Oyunculuktan daha öteydi” diyen Tosun, “Oyunculuk benim çevremin bana yakıştırdığı bir şeydi. Ama Kertenkele projesi beni biraz yormuştu. Zaten bir süre ara vermek istedim. Ara verdiğim dönemde de şan eğitimi almaya devam ettim. Bu kararım biraz gizliydi, bu yüzden sürpriz oldu. Bana sürpriz olmadı çünkü en başından beri bunu hayal etmiştim. Hayal ettiğim şeyleri gerçekleştiriyorum, bu bana heyecan veriyor. Şarkı söylemek keyifli bir şey, sahnede olmak. Bu yüzden bu şekilde devam etme kararı aldım. Oyunculuğun biraz üstüne geçti diyebilirim. Tabi ki oyunculuktan tamamen vazgeçmedim, onu da seviyorum. Radikal bir karar olarak geçiş yaptım sadece. Çok güzel bir proje olursa tabi ki oyunculukla da eş zamanlı olarak devam edebilirim. Ama bu biraz mümkün olmadığı için iki sektör birbirinden çok bağımsız ve aynı anda yapmak mümkün değil. Setler gerçekten çok yoruyor. Günün 24 saatini geçirebiliyorsun. Bazen 48 saatini. Artık evlendikten sonra eşime daha fazla vakit ayırmak istedim. Onun da etkisi oldu açıkçası” şeklinde anlattı.
 
“İLK DEMOMU 16 YAŞINDA YAPTIM”
“Gerçekten tamamen buna adapte olmuş durumdayım” diyen Tosun şunu söyledi: “Sahnede olmak müthiş bir duygu, seyirci ile beraber olmak. Oyunculuğun çok üstüne geçti. Bunlar insanı çok etkileyen bir şey. İlk demomu 16 yaşında yaptım ve yayınlamadım. Çocukluğumdan bir anı kaldı gerçekten. O yarım kalmışlığın içgüdüsü ile yola çıktım.“
 
“İKİNCİ ŞARKIM BİRAZ DAHA FARKLI OLACAK”
Ünlü sanatçı Tosun, ilk tekli çalışması ‘Buzdağı’ hakkında düşüncelerini dile getirerek, “Biraz isyankar bir şarkı oldu. Yaklaşık 4-5 ay bu şarkı ile uğraştık. Yazı da kaçırmak istemedik, çünkü tam yaz şarkısı olduğunu düşünüyorum. Birkaç tane daha beste var. Hep beraber buna karar verdik. İkinci şarkıyı da kısa süre içinde yapacağım. ‘Buzdağı’ şarkısının söz ve müzik Erem Yıldız’a ait. İkinci şarkım biraz daha farklı olacak. Değişik bir tarz olacak. Ben pop çok seviyorum ama biraz daha uzaklaşma niyetindeyim” diyerek bilgi verdi.  
 
“GÜZEL BİR AŞK EVLİLİĞİ YAPTIM”
Çok duygusal biri olduğunu belirten Seda Tosun eşi müzisyen Eymen Adal ile 2018’de dünya evine girmesinin ardından, evliliklerinin çok güzel gittiğini ifade etti. Tosun, “Aşk hakkında saatlerce konuşabilirim. Çok duygusal biriyim. Aşk müthiş bir duygu ve herkesin yaşaması gerekiyor. Samimi olarak söylüyorum. Yaşamadım diyen varsa büyük bir eksiklik vardır hayatında. Ben güzel bir aşk evliliği yaptım. Çok şükür çok iyiyiz, çok mutluyuz. Böyle de bir ömür devam etme niyetindeyim. Severek evlenmeli herkes. Herkes mutlu olduğu, anlaştığı, aşık olduğu insanla evlenmeli” diye belirtti.
 
“AŞK DOLU OLUR”
Eşi Eymen Aydal ile düet yapmanın hayallerini kurduklarını söyleyen Tosun, “Şu an aklımda düet yapmak yok. Olursa eğer eşimle yapmak isterim, o da müzisyen zaten. Biz bunun hayallerini kuruyoruz. Belki sürpriz bir çalışma yapabiliriz. Geçtiğimiz günlerde beraber çalıştığımız için ‘bunu neden single yapmıyoruz’ diye düşündük. Böyle bir planımız var aslında. Aşk dolu olur diye düşündük” diye konuştu. Çanakkale’ye daha önceden tatil için geldiğini söyleyen ünlü sanatçı, “Çanakkale’ye geldim, Bozcaada’ya bayılırım. Çok güzel ve sevimli bir yer. Tekrar gelmeyi de düşünüyorum. Gençlerin olduğu bir yer ve kumsalı çok güzel. Şehir dışı işleri daha çok seviyorum, teklif gelirse Çanakkale’de de olursa neden gelmeyelim” dedi.
 
Gülçin AKIN