Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmet Akıncı, Yüğnük’ü algı yönetimi oluşturduğunu belirtti. Akıncı, kişilerin görüş ve düşüncelerine her zaman saygılı olduğunu ifade ederek, Tunca Yüğnük’ün köşe yazısında anlattıklarının külliyen yalan olduğunu söyledi.

AKINCI’DAN YALANLAMA GELDİ
Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmet Akıncı’dan, 6 gün önce Akol Otel’de gerçekleştirilen Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti’nin 5’inci Olağan Genel Kurulu’na katılan Gazeteci Tunca Yüğnük’ün genel kurulun ardından ‘Utandım’ başlıklı köşe yazısında yer verdiği genel kurulla ilgil anlattıklarına yalanlama geldi.
 
“KÜLLİYEN YALAN”
Kişilerin görüşlerine, eleştiri haklarına her zaman saygılı olduğunu ifade eden Akıncı “Ancak burada anlatılanlar külliyen yalan. İyi niyetten yoksun bir yazıdır. Dil sürçmesi her kişinin başına gelebilir. Genel Kurulun kamera kayıtlarını inceledik. Kongreye yalnız gelen ve yalnız giden orada sakin sakin oturup kahvaltı eden beyefendinin sonrasında böyle bir yazı kaleme alması, açıklama yapması, yasayla sınırlı olan devlet memurlarını da derinden yaralamıştır. Yazı, anlatımın bu kişiden gelmesi aslında manidardır. Her dönem Divan Kuruluna seçilememesi arkadaşın onuruna dokundu her haldeki utandım kelimesinin ne anlama geldiğini ve oraya gelen 100’e yakın gazetecinin onuruyla oynanmasına izin vermeyeceğim” dedi.
 
“O ARKADAŞ ARTIK HİÇBİR YERDE ELİMİZİ SIKAMAYACAK”
“O arkadaş artık hiçbir yerde elimizi sıkamayacak” diyen Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Onursal Başkanı İsmet Akıncı, “Biz kırk kişiyiz birbirimizi biliriz sözüyle hareket etmesini beklerdik. Fakat algı yönetimi yapmak istemesini de bildiğimiz bazı konular nedeniyle çok iyi anlıyoruz. Meslektaşlarıma dostane tavsiyem algı yönetimine aldanmayın olacaktır” diye konuştu.
 
 


Kaynak: İHA