Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Belediye Meclisi Ekim ayı toplantısında, tasarruf amaçlı olarak makam aracı sıklıkla kullanmayı düşünmediğini dile getirdi. AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız ise bu duruma sosyal medya hesabından gönderme yaptı.

Çanakkale Belediyesi Ekim ayı Belediye Meclis Toplantısı’nda gündem dışı konuşmalar sırasında Belediye Başkanı Ülgür Gökhan tasarruf amaçlı ve hareketliliğe özendirme adına bir karar aşamasında olduğunu ifade ederek; “Yağmur çamur olmadığı süreçte yürüyerek işe gelip gitmeyi planlıyorum. Eğer çok şey olursa da toplu taşımayı kullanmayı planlıyorum. Bizde belediye olarak tasarruf yapmalıyız. Araçlarımız ile ilgili bazı tedbirlerimiz olacak. Bende buna tabi olmalıyım. Makam arabamı daha doğrusu makam arabamız yok hizmet aracımız var. Bunun kullanımı protokol dışında kullanmamak ve elektrikle ilgili de kısıyoruz. Benim odamda da baya tasarruflu geldiler gördüler biraz karanlıktı ama tasarruf etmeden biriktirmek söz konusu değil.  Bilinçli olarak hepimizin yapmasında yarar var” dedi.

AK Parti İl Başkanı Gültekin Yıldız, Gökhan’ın bu sözlerinin sonrasında sosyal medyadan yaptığı açıklamayla dikkat çekti. Ak Partili Yıldız, Gökhan’ın makam aracına ait bir fotoğrafı paylaşarak, “Belediye Başkanlığı boyunca 17 yıldır her yıl ortalama 350 milyon TL bütçeyi sıfırlayan, son olarak günlüğü 1.470 TL'den seyyar tuvalet kiralayan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tasarruf tedbirleri kapsamında; ‘İşe gidip gelirken yürüyeceğim ya da toplu taşıma araçlarını kullanacağım. (Yarım milyon TL'lik) hizmet aracımı olabildiğince az kullanacağım’ demiş” ifadelerini kullandı. Yıldız’ın cümlelerinin sonuna ‘#gülmekserbest’ hasthagı kullanması da dikkat çekti. 

Dilvin ALTIKARDEŞ