Esnaf Arif Özdemir’in, İskele’de bulunan işletmesinde sezon sonu olması nedeniyle verdiği kahvaltıya Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, AK Parti İlçe Başkanı Recep Bulan, TÜMAD Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Halkla İlişkiler Müdürü Şaban Kılıçan, İYİ Parti İlçe Başkanı Yakup Uzun, AK Parti İl Genel Meclis üyesi Halil Özer, CHP İl Genel Meclis Üyesi Özkan Aldemir, Ziraat Odası Başkanı İsmail Sevim, Muhtarlar Derneği Başkanı Mehti Arıcı, daire müdürleri ve sivil toplum üyelerinin temsilcileri katıldı.
 
Esnaf Arif Özdemir, düzenlediği kahvaltı etkinliği ile ilgili olarak konuşma gerçekleştirdi. Özdemir, ”Ben başta Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz olmak üzere tüm katılımcılara kahvaltı programımıza katıldıkları için çok teşekkür ediyorum. Belediye Başkanımız Eyüp Yılmaz, göreve geldiği ilk dönemde ilk olarak iskele esnafıyla toplantı yaptı istek ve taleplerini dinledi. Buradaki iş yerlerinde vatandaşlar alışveriş yaparken ucu sivri demelerden geçerken zorlanıyordular. Bunlar kaldırıldı ivedi şekilde. Hatta o dönemi iyi hatırlıyorum, belediye çalışanları geçe çalışarak parke taş döşemesi yapıldı. Çünkü İskele bizim göz bebeğimiz. Ardından bizim bulunduğumuz yerlere büfeler konuldu. İskele esnafı olarak belediye başkanımızın hakkını ödeyemeyiz. İskele’de yaz boyunca çok para kazandık. Allah bereket versin. Sezon sonunda böyle bir kahvaltı yapmak istedik. Tekrar söylüyorum katılan herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
 
“LAPSEKİ DEĞİŞECEK VE DEĞİŞMEYE DEVAM EDECEK”
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise kendisi için yapılan yorumlara teşekkür ederek, ”Bu sabah hep birlikteyiz. Çarşı içi ve İskele Meydanında iş yeri olan esnaf kardeşimizin bir kahvaltı programına hep birlikte katıldık. İskeledeki iş yerinde sezon sonu olması nedeniyle bu programı düzenlemiş. Kendisine katılım çok güzel. Bütün sivil toplum kuruluşlarının başkanları, esnaflarımız, siyasi parti başkanları, muhtarlarımız buradalar, güzel bir ortam var. Lapseki değişecek ve değişmeye devam edecek. Hele hele Türkiye’nin en büyük yatırımlarından biri olan ilçemizde yapılıyorsa 1915 Çanakkale Köprüsü, Boğaz köprüsü ilçemiz başta olmak üzere il ve tüm ilçelerimize çok faydası olacak. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çalışmalarımız aynen devam edecek. Çok yakında çalışmalara başlıyoruz” ifadelerini kullandı.
 
İsmail ŞEN