Lapseki Belediyesi’nin Ek Hizmet Binası’nda gerçekleştirilen koro çalışmaları ilçe vatandaşları tarafından yoğun ilgi görüyor. Müzik ile uğraşmak isteyen vatandaşlara yeni bir kapı açan Lapseki Belediyesi, müzik ile uğraşmak isteyenler için alternatif sunuyor. Haftada bir gün Müzik Eğitmeni Fikret Toksözlü eşliğinde çalışmalar yapan kursiyerlere müzik eğitimi de veriliyor.
 
“UNUTMAYALIM Kİ MÜZİK RUHUN GIDASIDIR”
Müzik Eğitmeni Fikret Toksözlü, yapılan koro çalışmaları ile ilgili olarak, “İlçede bu tarz bir etkinliğin olmadığını fark ettik. Bunu belediye başkanına ilettik ve başladık. 3 haftadır bu çalışmayı yapıyoruz ve katılım gün geçtikçe artıyor. Lapseki Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu oluşturmaya çalışıyoruz ve hedefimiz yeni yılda konser vermek. Bizi sevindiren konu ise, buraya çekinerek gelen ve bizlere katılan, giderken güler yüzü ve mutlu bir şekilde gidiyorlar. Müzik seven herkesi haftada bir gün bekliyoruz. Bizim amacımız buraya gelen vatandaşlarımızı rahatlatmak. Sonuçta müzikte bir terapi gibidir, unutmayalım ki müzik ruhun gıdasıdır” açıklamasında bulundu.
 
“BU DEĞİŞİME AYAK UYDURMAMIZ LAZIM”
Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz ise bu tarz sosyal ve kültürel faaliyetlerin devam edeceği bilgisini verirken, “Bu yeni bir çalışmamız. Lapseki Belediyesi olarak Türk sanat müziği karosu oluşturmaya çalışıyoruz. Müzik eğitmeni ile birlikte şu an koromuza gönüllü 25 vatandaşımız katıldı. Bu sayı her geçen gün artıyor ve çalışmalarını sürdürüyor. Bizim amacımız genç, yaşlı, öğrenci demeden ilçemizde yaşayan herkese sosyal, kültürel anlamda bir şeyler verebilmek. Her zaman söylüyoruz, ilçemiz her geçen gün değişiyor ve bu değişim devam edecek. Çünkü Türkiye’nin en büyük projelerinden bir tanesi olan ‘Çanakkale 1915 Köprüsü’ ilçemizde olması. İlçemiz değişecek ve değişmeye de devam edecek. Biz de bu değişime ayak uydurmamız lazım. Sosyal ve kültürel anlamında vatandaşımıza yönelik çalışmalarımız sürüyor” şeklinde konuştu.
 
Gülçin AKIN