“Çanakkale halkı CHP’nin gölge il başkanlığını yapsın diye değil,
belediye başkanlığı yapsın diye yetki verdi”
 
Marmara Denizi’nde İstanbul Silivri açıklarında meydana gelen deprem Türkiye gündeminde nemli yer tutarken, Ak Parti Çanakkale İl Başkanı Gültekin Yıldız da yaptığı açıklamaya Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a yüklendi. Yıldız; “Sayın Gökhan'ın il başkanının görevine soyunarak CHP'nin iç siyasetine harcadığı zamanı artık Çanakkale'ye ve Çanakkale'nin kentsel dönüşüm gibi kronik sorunlarına ayırması gerektiği aşikardır” dedi.
İl Başkanı Yıldız açıklamalarında şu ifadeleri kullandı; “Bilindiği üzere ülkemiz ve özelde Çanakkale’miz 1. derece deprem kuşağında yer almaktadır. Bu sebeple gerek ülkemizin diğer şehirlerinde gerekse ilimizde sürekli yer hareketliliği olmaktadır. Her depremden sonra korku ve endişeye kapılmakta bir süre sonra yeni bir deprem yaşanana kadar hayatımıza kaldığımız yerden devam etmekteyiz. Çanakkale özelinde özellikle inşaat sektörünün hareketli olduğu günlerde, Çevre Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşüm için verdiği desteklerin de etkisiyle müteahhitler eliyle Çanakkale'de depreme dayanıksız bir çok bina yenilenmiş, riskli yapı stoğunda ciddi bir erime sağlanmıştır. İlimizde hastane ve okul gibi toplu yaşam alanları kamu eliyle yenilenmiş, neredeyse tamamı depreme dayanıklı hale getirilmiştir. Kentsel dönüşüm yasasının yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana ilimizde 1006 adet riskli binanın tespiti yapılmış ve yerine yeni ve depreme dayanıklı binalar yapılmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızca kentsel dönüşüm için 2012 yılından günümüze kadar ilimizde 9.130.608 TL geri ödemesiz kira yardımı yapılmıştır. Yine Bakanlığımızca vatandaşlarımıza 6.906.500 TL faiz destekli kentsel dönüşüm kredisi desteği sağlanmıştır.”
“BELEDİYELER KENTSEL DÖNÜŞÜME ÖNCÜ OLMALI”
“Ancak vatandaşın bireysel olarak bu dönüşümü sağlayabilme imkanı yoktur” diyen Yıldız şöyle devam etti; “Merkez ilçe belediyesi başta olmak üzere, belediyeler kentsel dönüşüme öncü olmalı, ilimizde kentsel dönüşüm biran önce tamamlanmalı depreme dayanıksız bir tek bina kalmamalıdır. İsmetpaşa Mahallesi Sosyal konutlar kentsel dönüşüm projesinin 2013 yılından beri devam ettiğini ve bir arpa boyu ilerlenemediğini düşünecek olursak; sayın Gökhan'ın il başkanının görevine soyunarak CHP'nin iç siyasetine harcadığı zamanı artık Çanakkale'ye ve Çanakkale'nin kentsel dönüşüm gibi kronik sorunlarına ayırması gerektiği aşikardır. Çanakkale halkı kendisine CHP'nin gölge il başkanlığını yapsın diye değil, Çanakkale merkez ilçe belediye başkanlığı yapsın diye yetki vermiştir.”

Dilvin ALTIKARDEŞ