Bas¸ta karayollarında seyir halinde tu¨tu¨n u¨ru¨nleri tu¨keten arac¸ su¨ru¨cu¨leri, taksiler dahil toplu tas¸ıma arac¸larındaki yolcular ile huzur ve kamu du¨zenini bozan suc¸ is¸leme amacındaki kis¸ilerin yakalanarak mevcut huzur ve gu¨ven ortamının devamlılıgˆının sagˆlanmasına yo¨nelik; arac¸larda tu¨tu¨n kontrolu¨ denetimi yapmak, aranan s¸ahısları yakalamak ve suc¸ unsurlarını ele gec¸irmek amacıyla u¨lke genelinde es¸ zamanlı olarak 10:00-12:00 ile 14:00-16:00 saatleri arasında karayolu ve denizyolunda uygulama yapıldı. Türkiye’nin dört bir yanında trafik ekiplerince sürücülerin yasağa uyup uymadıkları denetlenirken, sigara içen bazı sürücülere 153 TL ceza kesildi. Sigara yasağından haberi olmadığını iddia eden sürücüler ise polis ekiplerince bilgilendirildi.
Türkiye genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de dumansız araç’ uygulaması gerçekleşti. Kentin en işlek bölgelerinden Demircioğlu Caddesi’nde Cumhuriyet Meydan’ın önünden geçen yol başta olmak üzere birçok noktada uygulama yapan ekipler, sürücülerinde yasağa uyup uymadığını denetledi. Ceza kesilen bazı sürücüler duruma tepki gösterirken, uygulamadan memnu olanlar da vardı. U¨lke genelinde yapılan uygulama sonucunda; 150 bin 381 adet arac¸ kontrol edilirken, 5 bin 63 arac¸ su¨ru¨cu¨su¨ne tu¨tu¨n mamullerinin tu¨ketilmesi kabahatinden idari para cezası kesildi.
 
Ayrıca uygulamalarda, eksigˆi tespit edilen 9 bin 10 araca idari para cezası kesilirken, 1866 arac¸ trafikten men edildi. 365 bin 153 s¸ahıs kontrol edilirken, 1 silahlı tero¨r o¨rgu¨tu¨ne u¨ye olma, 2 adam o¨ldu¨rme, 11 uyus¸turucu suc¸ları, 19 hırsızlık, 11 dolandırıcılık, 3 yagˆma-gasp, 1 c¸ocugˆun cinsel istismarı, 645 digˆer suc¸lardan olmak u¨zere toplam 693 aranan s¸ahıs da ekiplerce yakalandı.
 
İsmail ŞEN