Turkcell Gelibolu Maratonu’nu için geri sayım başladı. 6 Ekim Pazar Günü Maraton, Yarı Maraton, 10K Koşusu ve Halk Koşusu olmak üzere dört farklı grupla gerçekleşecek olan Türkiye’nin en ünlü tematik maratonu bu sene misafirlerini ağırlamaya hazırlanıyor. Maraton öncesinde ve gününde birçok etkinliğinde bulunacağı bugünün hazırlıklarının tamamlanması için yoğun çalışmalar gerçekleşiyor. GTP Turizm A.Ş. Ortağı Ahmet Çelik, maratonla ilgili olarak “Geçen yıllardaki gibi bir katılım var. Özellikle Çanakkale halkının üniversite öğrencilerinin bu sene daha fazla ilgi duyduğunu görüyoruz. Koşu gruplarının özellikle ilgi duyduğunu görüyoruz. Yine katkı sağlayacak olan organizasyon içerisinde bulunan uluslararası ve ulusal markalarımız var, Turkcell gibi, Nuh’un Ankara Makarnası gibi, Boyner gibi. Gelibolu Maratonu Türkiye’nin artık üç maratonundan birisi oldu. Antalya, İstanbul ve Çanakkale maratonları diye bahsediliyor. Havanın iyi olacağını şu an öngörüyoruz. Özellikle Çanakkale halkını bu güzel etkinliği sahiplenmeye davet ediyoruz. Cumartesi günü 17 Burda AVM’de çocuk atletizmi yapıyoruz. Aileler mutlaka çocuklarını getirip çeşitli dallarda yapacağımız bu çocuk atletizmi sporlarına katılmaları çok hoş olur. Çünkü çocuklarının hangi seviyede hangi sporu sevdikleri de ortaya çıkar. Bu çok kıymetli olur. Bütün çocuklu ailelerimizi davet ediyorum. Cumartesi akşamı da maraton konserimiz olacak. Konsere de özellikle genç arkadaşlarımızı konseri dinlemeye ve güzel bir vakit geçirmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.  
 
“ÜÇ GÜN CİDDİ BİR HAREKET SAĞLAYACAK”
“Gördüğünüz üzere bu etkinlik Çanakkale’de üç gün ciddi bir hareket sağlayacak” diyen Çelik, “Maratona sadece katılacak olan, örneğin 10K’ya katılacak olan sporsever geliyor, katılıyor. Bizim üzerimizden hiçbir hizmet almıyor. Sadece maratonla ilgili hizmet alıyor. Otelini kendi buluyor, restoranını kendi tercih ediyor. Seyahat edeceği otobüs acentasını kendisi seçiyor. Bunun 5 binlerde-10 binlerde olduğunu ve çarpan etkisini düşünün. Şehre dışarıdan birçok insan geliyor ve şehrin ekonomisine katkı sağlıyor. Bizim hedefimizin bu olması gerekir. Şehirden dışarıya bir ticaret akışı yerine, dışarıdan şehre bir ticaret ve ekonomi akışı sağlayabilecek etkinliklere ağırlık vermek gerekir. Böylece şehir merkezini canlandıracak” dedi.
 
“ETKİNLİK SAYISINI İVEDİ ARTTIRMAMIZ GEREKİYOR”
Ahmet Çelik, bu organizasyonların artması gerektiğini söyleyerek, şunları belirtti: “Şehir merkezini dinamiklerini harekete geçirecek bir organizasyon silsilesi içine girmemiz gerekir. Belki bu gelen kişi örneğin, bizim Kumkale domatesini merak edecek ve gelmişken ünlü bir tarım duayeni olacak ve Kumkale’de incelemelerde bulunacak ve domatesimiz ile ilgili yatırım sağlamış olacak. Dolayısıyla biz farklı kesimleri bir vesile ile şehrimize çekmiş olacağız. Bu o kadar kıymetli ki… Aslında bütün arkadaşlarımızın bunu düşünmeleri gerekir ve bu şehre her dalda diğer dallarda nasıl bir ekonomik hareket yapabileceği sorusuna cevap aramalı ve şehirde etkinlik sayısını ivedi arttırmamız gerekiyor. Bizim maratonu Ekim’de yapmamızın sebebi de bu, çünkü Ekim ayında Çanakkale’de hareketlilik yok. Hareket olsun diye planladığımız bir organizasyon. Bu yıl 5’incisini yapacağız. Yıllardır artık Çanakkale halkı, markalar bu organizasyona destek veriyor ve etkinliği bu seviyeye getirmeyi başarabildik.”
 
Gülçin AKIN