Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na günler kala Çanakkale Sorumlusu Ece Evcin, turun kurallarını sosyal medya adreslerinden duyurmaya devam ediyor. Tüm Çanakkaleli kadınları 22 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan bisiklet turuna davet eden Evcin, grup sürüşünde dikkat edilmesi gereken durumları da belirtti.
 

22 Eylül Pazar günü İskele Meydanı’ndan başlayacak olan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu hakkında Çanakkale Sorumlusu Ece Evcin duyuruda bulundu. Tur güzegahı hakkında bilgi veren Evcin, “Tur günü 16.30- 17.00 İskele Meydanında toplanma saatimizdir. Turumuz saat 17.00’ de basın açıklaması ile İskele Meydanı’ ndan başlayacaktır. İskele Meydanından Demircioğlu caddesinde başlayacak olan turumuz İnönü Köprüsü, Plaj Caddesi, Deniz sokak, 100. Yıl caddesinden Atatürk caddesine devam edip 17 Burda Avm önünden yine Atatürk caddesinde devam edip, Demircioğlu Caddesi, İnönü Caddesi, Pirireis caddesinden Kayserili Ahmet caddesine dönülüp yine İskele Meydanında bitecektir. Talatpaşa yolundan Alsancak Havagazı Çanakkale Valiliği’nin, Çanakkale Emniyeti’nin desteği ile trafik kontrollü olarak kapatılacak ve Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile tur boyunca müzikli araç bize eşlik edecek ve tur bitiminde İskele Meydanında Dj Utku Cüce ile müzikli ve danslı bir kutlama yapılacaktır. Kendilerine çok teşekkür ederiz” diye belirtti.
 
“TAKİP MESAFESİ, ANİ DURUŞLAR, SAĞA SOLA GEÇİŞLER”
Evcin, grup sürüşünde dikkat edilmesi gerekenleri ise şu şekilde sıraladı: “Turumuz kısa ve yavaş bir turdur. Tur sırasında grup sürüşlerinin hepsinde geçerli olan bazı kurallar vardır, uymanız sizin güvenliğiniz için önemlidir; takip mesafesi, ani duruşlar, sağa sola geçişler. Kask takmanız kişisel seçiminizdir güvenliğiniz için öneririz. Grup sürüşlerinde birbirinize çok yaklaşmayın, ani bir duruş olduğunda çarpmamanız için önemlidir. Aniden durmamaya özen gösterin. Durmanız gerekiyorsa mümkünse “Duruyoruuum!” , “Sağa geçiyoruuum!” diye yüksek sesle seslenerek güvenli bir şekilde kontrollü sağa geçin. Bu turda kendi sürüş güvenliğinizden sorumlusunuz. Çocuğunuzla geldiyseniz veya bisiklete çok hakim değilseniz en arkada ve kenarlarda durmanızı öneririz. Çocuklu anneler, büyüklerimizi ve engellileriniz önceliğimizdir Lütfen öne buyursunlar. Gençlerin dengeyi sağlamak adına arkadan eşlik etmelerini rica ediyoruz. Lütfen tur grubunun içine motor veya elektrikli motor ile girmeyin en bu sürüş bisiklet içindir. Eşiniz veya yakınınız varsa en arkadan takip edebilirsiniz.”
 
“BU KAMUYA AÇIK BİR ETKİNLİKTİR”
Fotoğraf çekimleri konusunda da bilgilendirmede bulunan Evcin, “Turumuza her yıl profesyonel ve amatör fotoğrafçı dostlarımız, sanatçılarımız geliyor. Ayrıca cep telefonlarıyla herkes çekim yapabiliyor. Bu kamuya açık bir etkinliktir ve doğal olarak oraya gelen herkesin fotoğrafı çekilecektir. Hoşunuza gitmeyen fotoğraflar bizim sorumluluğumuzda değildir! Lütfen sonrasında kaldırılmasını bizden talep etmeyiniz. Fotoğrafı çeken kişi ile isterseniz iletişime geçiniz! Fotoğraflarla ilgili tedbirlerinizi almanızı tavsiye ederiz. Örneğin Eylül akşamüzeri genellikle rüzgar olabiliyor, tedbirinizi alınız. Fotoğraf çeken dostlarımız tur sonrasında binlerce fotoğraf akışı oluyor. Tek tek isim belirtmemiz insanüstü bir çaba gerektiriyor. İsminizle yayınlanabilmesi için siz filigran (fotoğraf üzerine isim yazma) oluşturun lütfen. Sayfalara gönderirken de tek tek değil albüm yaparak gönderirseniz çok mutlu oluruz. İyi ki varsınız, sayenizde görünür oluyoruz” dedi.
 
“ÖNCELİK GÜVENLİĞİNİZ OLMALI”
Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nun ismini aldığı süslenmek ile ilgili olarak tedbirlerin alınarak yapılması gerektiğini söyleyen Ece Evcin, “Öncelik güvenliğiniz olmalı! Topuklu ayakkabı giymek zorunda değilsiniz. Dolgu topuk, babet gibi seçenekleriniz olmalı. Ayrıca sürüşünüzün güvenliği için bisikletten düşebilecek süslere( düşünce arkanızdan gelene zarar verebilirsiniz), zincire takılacak kıyafetlere çok dikkat ediniz. Eğer bisikletiniz yoksa tur günü ve saatinde İskele Meydanı’ na sınırlı sayıda ÇABİS getirilecek ve ücretsiz bir şekilde alabileceksiniz. Süslerinizi yanınızda getirirseniz güzel olur. Erken gelirseniz bir ÇABİS edinebilirsiniz” açıklamasında bulundu.
Dilvin ALTIKARDEŞ