Çanakkale Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Ünal Özcan, 16-22 Eylül tarihleri arasında tüm Türkiye’de kutlanacak olan Ahilik Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. Çanakkale’de 24.sünün kutlandığı Ahilik Haftası, bu sene de birçok farklı etkinlik ile dikkatleri üzerine çekecek. Başkan Özcan, Ahilik Haftası ile ilgili olarak, “2008 yılında Ticaret Bakanlığı tarafından tüm illerde resmi bir etkinlik olarak kutlanması yönünde, resmi gazetede yayınlanıp kanunlaşan bir etkinlik Ahilik Haftası. Bu haftanın tarihlerini Ticaret Bakanlığı belirliyor. Bu sene bütün illerde 16 Eylül’de başlayıp 22 Eylül’de son bulacak. Biz geçen yıl göreve geldiğimiz zaman farklı etkinlikler yapma düşüncemiz vardı. Bu sene de onu geliştirerek devam ediyoruz.  Program belli, pazartesi günü Cumhuriyet Meydanı’nda açılış programımız var. Bu açılış programında, özellikle tüm teşkilat olarak, tüm esnaf ve sanatkârlar davetli. O gün orada birlikte olacağız. Şuan itibariyle sayın valimiz, komite başkanı, belediye başkanı, sayın vekiller, diğer kurum ve kuruluşlar bizimle birlikte olacaklar. Akabinde bütün hafta boyunca etkinlikler devam ediyor” şeklinde konuştu.
 
“MESAJLAR VERMEYE ÇALIŞACAĞIZ”
“Bizim özellikle açılış töreninde şunu hissettirmeye çalışacağız” diyen Özcan, “Normal diğer kurum ve kuruluşların belli bir sivil toplum birimlerinin hafta etkinlikleri varken, kendi sorunlarını, kendilerini geliştirmeleriyle ilgili tabanın sesini bir yerlere iletme mücadelesi varsa biz de bunu yapıyoruz. Biz bu Ahilik Haftası’nda Çanakkale’de ve Türkiye’de esnaf ve sanatkârın yerinin ne olduğu, değerinin ne olduğu, esnaf ve sanatkârın bugüne kadar devletimizi yönetenler, yerel yönetimler hangi konularda yardımcı olmuş, hangi konularda beklentileri var, bugün güncel sıkıntılarımız ne, taleplerimiz ne, esnaf ve sanatkârın durumu ne, bunu özellikle tüm hafta boyunca, yapmış olduğumuz etkinliklerle dile getirmeye çalışacağız. Mesajlar vermeye çalışacağız. En son final olarak da cumartesi günü bin yıl öncesinde kurulmuş Ahilik teşkilatının genel merkezi olan Kırşehir’de cumhurbaşkanının da katılacağı, tüm il başkanlarının katılacağı bir etkinlik var. Nasip olursa bakanlığın daveti doğrultusunda oraya gideceğiz. Bütün amacımız ve hedefimiz, esnaf ve sanatkârın güncel istek ve taleplerinin, sıkıntılarının daha iyi kalkınması anlamında neler yapılabilir, bunları bütün halka, bütün kesimlere hissettirmek ve anlatmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.
 
“ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA…”
Özcan, “Bütün halkı bekliyoruz çünkü Ahiliğin temelinde birleştiricilik var. Tarım sektöründen tutun, resmi kurumlardan tutun esnafa kadar. Bütün birimlerde birleştiricilik var. özellikle biz burada Çanakkale’de birlik ve beraberliğin sağlanması anlamında teşkilat olarak üzerimize düşen ne varsa yerine getirmeye gayret göstereceğiz bu tarz etkinliklerle” dedi.
 
Gizem Tuğçe BAYHAN