Sarıcaeli Yerleşkesi içinde toplam 43 bin 975 metrekare alanda; 54 sınıf, 1272 öğrenci kapasiteli, 350 kişilik konferans salonu, 558 metrekare kapalı spor salonu, STEM, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarları, resim, müzik, görsel sanatlar derslikleri bulunan Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsünün açılış törenine, AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel, Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ, Bahçeşehir Koleji yöneticileri, Bahçeşehir Koleji Çanakkale Kampüsü öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı.
 
Bahçeşehir Koleji Genel Müdürü Özlem Dağ açılışta yaptığı konuşmada, 26 yılda 128’inci okulla Türkiye’de kaliteli eğitimi her noktaya ulaştırdıklarını söyledi. Çanakkale’nin de doğusundan, batısına kaliteli eğitim için çalışacakları şehirlerden biri olacağını ifade ederek, “Biz eğitimde yaptığımız her işi Türkiye meselesi olarak görüyoruz. Türkiye’nin gelecek projesi olarak görüyoruz. Çünkü dünyada ileriye doğru, iyiye doğru, gelişmeye doğru yapılan her işin altında iyi bir eğitim planlaması, iyi eğitim için yapılan iyi bir yol planı ve bunun için çalışan, bunun için uğraşan herkes, devletinden hükümetine, hükümetinden vatandaşına, öğretmeninden velisine bu işe emek veren herkes var. Ama maalesef bunun tersi durumlarda bunu başaramayan, nitelikli eğitimle, yeni nesillerini yetiştirmeyen ülkelerde de hem sosyal hem ekonomik hem siyasi birçok problemle yüzleşme gerçeği var. Bu nedenle 51 yıldır Türkiye’ye hizmet eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak, biz eğitim meselesini Türkiye meselesi olarak görüyor ve eğitime yaptığımız her yatırımı, eğitim için attığımız her adımı da Türkiye’nin gelecek projesine bir katkı olarak görüyoruz” şeklinde konuştu.
 
“TÜRKİYE’DE BÜTÜN ÇOCUKLAR KALİTELİ EĞİTİM HAKKINA SAHİPTİR”
Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları (BUEK) Başkanı Enver Yücel ise Çanakkale'deki kampüsün, Türkiye'nin en iyi kampüslerden biri olması sebebiyle gurur duyduklarını belirterek konuşmasında şunları söyledi; “Bir diğer özelliği de üniversitemizin hemen yanı başında olması. Bizler, Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları olarak 51 yıldır eğitim-öğretim ile uğraşıyoruz. Türkiye'nin şu anda hemen hemen her noktasında varız. Türkiye'nin her noktasında 240 kampüs olarak varız. Sadece gelişmiş illerde değil, doğudan batıya, güneyden kuzeye her yerde varız. Edirne'den Iğdır'a kadar varız. Kars'a kadar varız, Doğubeyazıt'a kadar varız. Sinop'tan Antakya'ya kadar varız. Her yerde varız.  Türkiye’de bütün çocuklar kaliteli eğitim hakkına sahiptir. Hatta bütün dünya çocukları iyi eğitim hakkına sahiptir. En önemli ilkemiz ve düşüncemiz bu. Onun için de kaliteli eğitimi Türkiye'nin her noktasına götürmeye çalışıyoruz.”
 
“EKONOMİK KALKINMANIN EN NET GÖSTERGESİ EĞİTİM KALİTESİDİR”
Açılış konuşmalarında son olarak kürsüye gelen AK Parti Grup Başkanvekili Çanakkale Milletvekili Bülent Turan ise, milletlerin tarih sahnesinde bağımsızlığını sağlayan en temel etkenin eğitim kalitesi olduğunu ifade etti. Bireyin gelişmesini, sosyalleşmesini, toplumsal, kültürel medeniyet değerlerini kazanmasını sağlayan en önemli etken eğitim olduğunu bildiren Turan, “Ülkelerin gelişmişlik kriterlerinin en önemli belirleyicisi yine eğitimdir. Ekonomik kalkınmanın en net göstergesi eğitim kalitesidir. Bugün, çok kıymetli bir eserin açılışı için beraberiz. Eğitim, değerini yitirmeyen, tabiri yerindeyse boşa gitmeyen en kıymetli yatırımdır. Yunanı, Hinti, modern batıyı tabii ki öğrenip, bunun yanında büyük bir özgüvenle ışık doğudan yükselir diyecek özgüven sahibi gençlerin yetişmesi için bu tarz yatırımların şehrimizde olması en büyük hedefimiz, niyetimiz. 250 bin şehidimize yan bakan, burun kıvıran değil, tam aksine gurur, onur duyan, onların yolunda yürümekte şeref duyan bir gençlik en büyük hedefimiz. Yaklaşık 100 yıllık Cumhuriyetimiz içerisinde eğitim kalitesini hep tartışıldı, her dönem farklı veriler masaya yatırıldı. Bu 100 yıl içerisinde hiçbir dönem eğitimimiz bütçemizden en çok pay alan kalem olmadı. Fakat son yıllarda yüzde 17’ye varan oranla bütçemizden en çok yatırım alan kalemimiz, ana başlığımız eğitimimiz oldu. Bunu artarak devam ettirmek geleceğe ilişkin iddiamızı ortaya koymak en büyük hedefimiz” dedi.
 
Gülçin AKIN