Yazıcızade Mahallesi Sarmaşıklı mevkiinde teknik alt yapı faaliyetlerinin tamamlandığı bölgeler sıkıştırılmış dolgu malzemesi çalışması ve zemin iyileştirmesi ile üst yapı çalışmalarına hazır hale getiriliyor.
 
Gelibolu Belediyesi, Yazıcızade Mahallesi Sarmaşıklı mevkiinde artan nüfusa cevap verecek şekilde alt yapı sistemlerinin oluşturulduğu bölgelerde üst yapı çalışmalarının da son etabına geldi.
 
Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından sürdürülen çalışmada Şehit Hasan Ayçiçek Sokak ile Şehit Hasan Ayçiçek 5. Sokağın kesiştiği alanda, yumuşak zemin kazınarak sıkıştırılmış dolgu malzemesiyle üst yapı çalışmalarına hazır hale getiriliyor.
 
Bu bölgede üst yapı çalışmaları ile birlikte mevcut alanda bulunan otopark ihtiyacının karşılanması yaşanabilir çevreye uygun yollar oluşturabilmek amacı ile kavşak ve otopark düzenleme projesi de hayata geçirilecek.
 
Stabilize malzeme seriminin ardından parke taş çalışmalarının yapılacağı bölgedeki çalışmaları teknik inceleme gezisi kapsamında yerinde inceleyen Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar,  bölgenin üst yapıya hazır hale geldiğini belirtti.
 
Başkan Özacar, bölgede alt yapısı biten tüm sokakların rahatlıkla kullanılabilecek şekilde yeniden dizayn edildiğini belirterek “Şehit Hasan Ayçiçek Sokak ile Şehit Hasan Ayçiçek 5. Sokağın kesiştiği bu alanı kavşak ve otopark düzenlemesi ile en yakın zamanda halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.
 
Diğer yandan çalışma kapsamında ekipler bu bölge ile yeni yüksekokul arasındaki bağlantı yolu konumunda bulunan Melek Sokak’ta da üst yapı çalışmalarına bordür çalışması ile start  verdi.
Başkan Özacar, daha önce 20 bin m2 parke taş kaplaması, 5 bin m2 yeni kaldırımın yapıldığı bölgedeki üst yapı çalışmalarının son etabını tamamlayarak yenilenen yolların vatandaşların kullanımına sunulacağını kaydetti.
 


Kaynak: Haber Merkezi