2019 İstanbul Uluslararası Açık Satranç Turnuvası, Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı'nın ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliği ile düzenlendi. Çanakkale’den turnuvaya katılan Kayra Kamer ise A kategorisinde şampiyon olarak eve kupayla döndü.
 
11 ülkeden toplamda 421 sporcunun katıldığı 2019 İstanbul Uluslararası Açık Satranç Turnuvası geçtiğimiz günlerde İstanbul’da düzenlendi. Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı salonunda gerçekleşen turnuvaya Çanakkale’den Doğa Cihan Göksel Satranç Koçluğu sporcusu Kayra Kamer katıldı. Kıran kırana geçen mücadele sonrasında Kamer, A kategorisinde 9 maçta kayıpsız 8 puan ve 2535 elo performansıyla şampiyon oldu. Güçlü bir turnuvada büyük başarı elde eden Kayra Kamer, Çanakkale’yi İstanbul’da başarılı ile temsil ederek, kupayı havaya kaldırdı.
 
Turnuvanın kapanış töreni ise aynı gün Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Karadeniz Eğitim Kültür ve Çevre Koruma Vakfı Başkanı Yusuf Cevahir, Başkan Yardımcısı Hamit Tahan, Vakıf Üyesi Yavuz Tellioğlu, Vakıf Üyesi Murat Kotra, Vakıf Üyesi Mustafa Yazıcı, Vakıf Üyesi Tuncer Yılmaz, Vakıf Genel Sekreteri Hüseyin Güler, TSF MHK Başkanı Ahmet Uçtu, İstanbul İl Temsilcisi Rıza Öney, Turnuva Gözlemcisi IA İsmet Arvit, Turnuva Başhakemi IA Bilge İbrahim Özel ve Turnuva Genel Koordinatörü IA Hakan Özgür katılımları ile gerçekleşti.  Ödül töreninde sporcular, antrenörleri ve aileleri birlikte hazır bulundu.  Çanakkaleli Kayra Kamer, düzenlenen törende birincilik kürsüsüne çıkarak, kupasını alkışlar eşliğinde aldı.
 
İsmail ŞEN