3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası olması sebebiyle Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Sokağı etkinliği düzenleyerek, vatandaşların sağlık kontrollerine dikkat çekti.
 
Kordon’da düzenlenen etkinlikte açılan stantta vatandaşlara tansiyon, şeker gibi ölçümler yapıldı. Etkinlikler, Golf Çay Bahçesi’nden Truva Atı heykeline kadar yapılan yürüyüş ile başladı. Çanakkale İl Sağlık Müdürlüğü çalışanlarının katılımıyla gerçekleşen etkinlikte yer alan doktor ve hemşireler, vatandaşları bilgilendirmek amacıyla, stantlarda yer aldı. Vatandaşlara,  ‘Sağlıklı Yaşa Mutlu Ol’ isimli boyama kitabı ve ‘Güçlü Dişler Sağlıklı Gülüşler’ adlı içinde diş macunu ve diş fırçası olan kalem kutular hediye edildi.
 
“AİLE HEKİMLERİMİZDE CHECK-UP HİZMETİMİZ VAR”
Halk Sağlığı Birliği Başkanı Uzman Doktor Sinem Topaloğlu, yapılan etkinlik ile ilgili olarak, “3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası bununla ilgili olarak yürüyüş etkinliği ve halk sağlığı sokağı etkinliğimiz oldu. Halk sağlığı sokağında kanser taramaları, ağız ve diş sağlığı, bütün koruyucu hekimlik hizmetleri, telesimi ile savaş, organ bağışı, obezite ile mücadele projesi var. Bunlarla ilgili halkımızı bilgilendirmek amacıyla yaptığımız bir etkinliğimiz aynı zamanda tansiyon ölçümü, kan şekeri ölçümü, boy kilo indeksi ölçümü, solumum fonksiyonu ölçümü yapılarak kişilerin kronik hastalık açısından sorgulamasını ve değerlendirmesini yapıyoruz. Riskli gördüklerimizi de aile hekimlerimize sevk ediyoruz. Aile hekimlerimizde Check-up hizmetimiz var. Bu da ücretsiz olarak aile hekimlerimizde yapılmaktadır. Bu konu da halkımızı bilinçlendirmeyi amaçlıyoruz. Bu etkinlimiz akşam sekize kadar devam edecek. Halk Sağlığı Sokağı hizmet verecek” açıklamasında bulundu.
 
Dilvin ALTIKARDEŞ