İstek 1915 Çanakkale Okulları, 2019-2020 eğitim öğretim yılı için kapılarını öğrencilere açmadan önce düzenlediği lansman ile kendini tanıttı. Anaokulu, İlkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi alanında eğitim verecek olan İstek 1915 Çanakkale Okulları’nın öğretmen kadrosu da katılım sağladı.
 
İstanbul’un ilk Büyükşehir Belediye Başkanı ve Yeditepe Üniversitesi’nin kurucularından Bedrettin Dalan’ın sahip olduğu İstanbul Eğitim ve Kültür Vakfı (İstek Vakfı) tarafından İstanbul, Antalya,  İzmir, Aydın, Denizli,  Kocaeli, Yalova ve Lüleburgaz kampüslerinin ardından, İstek 1915 Çanakkale ismi ile 2019-2020 yılında eğitim- öğretim hayatına başlayacak.
 
Kurum bünyesinde anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu lisesi ve fen lisesi alanında eğitim hizmeti sunacak. Çanakkale’de yeni bir eğitim modeli ile öğrencileri geleceğe hazırlayacak olan İstek 1915 Çanakkale Okulları’nın lansmanı geçtiğimiz gün okulun kampüsünde gerçekleşti. Yoğun katılımın gerçekleştiği lansmanda, öğretmenler ve veliler buluşarak, okulu yakından tanıdılar. İstek Okulları’nın Çanakkale Kampüsü lansmanına Merkez İstek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Özyazgan, protokol üyeleri, veliler ve çok sayıda öğrenci katıldı. Saygı duruşunun ardından müzik bölümü öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program İstek Okullarında görev yapan öğretmenler okuldaki aktivite ve başarılı alışmalar hakkında sunum yapması ile devam etti. Düzenlenen dans gösterisi ile hareketli devam eden programda kurdele kesimi ile temsili açılış yapılmış oldu. Lansman, kokteyl ile sona erdi.
 
Gülçin AKIN