Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Ankara’daki katılımları ile Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen ‘Denetimli Serbestlik Çevre Projesi’ kapsamındaki temizlik etkinliği, Çanakkale’de Anadolu Hamidiye Tabyası denetimli serbestlik ile kamuda görev yapan yükümlüler tarafından gerçekleştirildi.
 
Adalet Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Denetimli Serbestlik Çevre Projesi’ kapsamında Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı, Çanakkale Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün katkıları ile düzenlenen temizlik etkinliği Tarihi Anadolu Hamidiye Tabyalarında gerçekleştirildi. Denetimli serbestlik ile kamuda görev yapan 18 yükümlünün yer aldığı etkinliği, tabyada bulunan bin 600 ağacın dibi çapalanarak sulamaya hazır hale getirildi. 1 kilometrelik sahil şeridi de temizlenerek, bakımlı hale getirildi. Tarihi alanda yapılan çevre temizliği etkinliğine Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat ve kurum müdürleri de katılarak desteklerini belirttiler. Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, Çanakkale Savaşları Gelibolu ve Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Bolat, sahili temizlenesine katılarak, deniz kıyısında dalgalar nedeniyle biriken çöpleri temizlediler.
 
“BU TARİHİ MEKÂNDA BİR ÇEVRE TEMİZLİK ÇALIŞMASI YAPTIK”
Düzenlen etkinlik hakkında açıklama yapan Çanakkale Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Karişit, “Temel vatandaşlık görevlerimizden biri olan çevre temizliğinin yapılması ve çevrenin korunması amacıyla Adalet Bakanlığımızca 26-29 Ağustos tarihleri arasında Denetimli Serbestlik Temiz Çevre Projesi başlatılmıştır. Bu kapsamında tüm Türkiye genelinde denetimli serbestlik uygulamalarından olan kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalıştırma cezası veya başka adıyla kamu hizmet cezası kapsamında mesire alanları, yeşil alanlar, piknik alanlarında uygun görülecek yerlerde denetimli serbestlik yükümlüleri tarafından temizlik çalışması planlandı. Bu amaçla bugün de Ankara’da Adalet Bakanımız ve Çevre Şehircilik Bakanımızın katıldığı bir çevre etkinliği yapıldı. Biz de Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı denetimli Serbestlik Müdürlüğü olarak Çanakkale Savaşları Gelibolu ve Tarihi Alan Başkanlığımız ve Çanakkale Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile birlikte bugün bu tarihi mekânda bir çevre temizlik çalışması yaptık. Esasen bu çevre temizlik çalışması ayın 26’sında başladı. Denetimli serbestlik yükümlüsü olan 18 vatandaşımız bu alanda toplam 1600 ağacın altını çapaladılar, sulamaya hazır hale getirdiler. Ayrıca 1 kilometrelik deniz sahilimizde de bir temizlik çalışması yaptık. Bizler kurum amirleriyle birlikte bu temizlik aşamasının son aşamasına katıldık” ifadelerini kullandı.
 
Gülçin AKIN