ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde gerçekleştirilen Meslek Grubu toplantısında  Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Akın Yalman, Yönetim Kurulu ve 17 no’lu Meslek Komite Temsilcisi Semih Toprak, 17 no’lu Meslek Komite Başkanı Nazmiye Gök, Meclis ve 17 no’lu Meslek Komitesi Üyeleri İlke Diler ve Semih Dabakoğlu, Meclis Üyesi ve 16 no’lu Komite Başkanı Armağan Aydeğer, Meslek Grubu üyeleri, Muammer Barışkan, Nadir Ömeral, Süleyman Aksu, Volkan Sağlam, Genel Sekreter Sema Sandal Sandal, Komite temsilcisi Engin Erdoğan, Proje Uzmanı Gökhan Doğru ve Dış Ticaret Uzmanı Bülent Bogadır hazır bulundu.
Meslek Grubu toplantısının açılış konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; “Çanakkale’de turizm ve hizmet sektörünün gelişmesi için Oda olarak Meslek Grubu temsilcilerimizle düzenli olarak toplantılar yapıyor, paydaşlarımızla bir araya gelerek görüş alışverişlerinde bulunuyoruz. İlimizin dumansız sanayisi olan turizm ve hizmet sektörünü geliştirmek üzere; Ticaret Bakanlığımızın Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Arttırılması (HİSER) projesini hayata geçirmek istiyoruz. Proje kapsamında turizm acentesi, konaklama ve restoran sektöründe faaliyet gösteren Limited ve Anonim Şirket statüsünde yer alan üyelerimizle bir Küme oluşturacağız. Bakanlık tarafından proje kapsamında sağlanan toplam kaynak 3,4 Milyon Dolar. Çanakkale’miz Forbes Dergisinin pek çok veriyi kapsayan araştırmasında “En yaşanabilir şehir” seçildi. Ardından başka bir araştırmada en mutlu şehirler arasında gösterildi. Bugün TIME dergisinde de Troya Müzemiz Dünyanın en önemli 100 ziyaret yerinden biri olarak gösterildiğini öğrendik. Bunlar elimizdeki hazır sermayeler bir yerde. Bunları kullanıp Çanakkale’mizin tanıtımını en iyi şekilde yapmak bizlere düşüyor. Bakanlığımızın bu tür proje desteklerine Odamızın da desteklerini katarak üyelerimize sunmak istiyoruz. Yakın bir tarihte, turizm acentesi, konaklama, kafe ve restoran işletmelerini kapsayan geniş katılımlı bir ortak akıl toplantısı yapacağız.” diyerek katılım sağlayan tüm sektör temsilcilerine teşekkür etti.
 
Toplantıya katılan sektör temsilcileri de Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın üyelerine verdiği proje desteklerinden dolayı duydukları memnuniyeti iletti. Meslek Grubu toplantısı, Proje Uzmanı Gökhan Doğru tarafından Hizmet Sektörü Rekabet Gücünün Arttırılması (HİSER) projesi hakkında yapılan bilgilendirme sunumu ve sektör temsilcilerinin projeyle ilgili sorularının cevaplandırılmasıyla tamamlandı.
 
Haber Merkezi