Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi , 2019-2020 eğitim öğretim döneminde üniversite bünyesinde eğitim alacak öğrenciler için yetenek sınavlarını gerçekleştirdi. Öğretmenlik, Yöneticilik, Antrenörlük ve Rekreasyon bölümleri için açılan yetenek sınavlarına bu sene 542 öğrenci başvuruda bulundu. 100.Yıl Kapalı Spor Salonu’nda yapılan sınavlar sonucunda ise başarılı 280 öğrenci kabul alacak. Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hürmüz Koç, yetenek sınavının ilk gününde öğrencileri ziyaret ederek, açıklamalarda bulundu. Koç, “2019-2020 Eğitim Öğretim yılı için 3 gün sürecek olan yetenek sınavlarımızı başlattık. 542 Öğrencinin başvurduğu Spor Bilimler Fakültemizin 4 bölümü var.  Bu 4 bölümüne 280 tane öğrenci alacağız.  Bunlar öğretmenlik, Yöneticilik, Antrenörlük ve rekreasyon bölümleri.  Rekreasyon bölümüne bu yıl ilk defa öğrenci alıyoruz. Daha önce üç bölümümüze öğrenci almıştık. Bu bölümler içinde Öğretmenlik bölümüne 230 puanla öğrenci alıyoruz. Türkiye’de en yüksek puanı olan bir bölüm.  Bu puanı düşürmemizle alakalı bize istekte bulunanlar oldu. Fakat bizim geçen yıl doluluk oranımız tam olduğu için, bu yıl puanı düşürme ihtiyacı hissetmedik ki bunda da ne kadar haklı olduğumuzu gördük.  Bugün hem müracaatlarımız fazla hem de öğretmenlik bölümümüzü kazanmak isteyen öğrencilerin sayısı çok fazla” şeklinde konuştu.
 
“HAM NOTLARI İNTERNET VE OKULLARIMIZDAKİ PANOLARDAN İLAN EDECEĞİZ”
Koç, “ Antrenörlük ve Yöneticilik Bölümlerimizin ikinci öğretimleri var. Onun için hem birinci öğretimin puanını biraz yüksek tuttuk. İkinci öğretim puanını da 10 puan düşürerek ilgili öğrencilerimizin, eğer birinci öğretime giremiyorlarsa ikinci öğretimi değerlendirmelerini istedik. Rekreasyon Bölümünün ilk öğrencisini alma münasebeti ile bu yıl 180 puan olarak açıkladık. Rekreasyon bölümüne gelen öğrencilerimiz de zannediyorum, hem okulumuzun dinamikleri, hem de eğitim öğretim kalitemizde diğer öğrencilerle aynı eğitimi alarak mezun olduklarında umarım kendi hedeflerine ulaşmış olacaklar.  Sınavımız üç gün sürecek. Sınav bitiminden bir gün sonra ham notları internet ve okullarımızdaki panolardan ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.
 
MERDİVEN USULÜ DENİLEN KAYIT SİSTEMİ
Koç, kazanan öğrencilerin kayıt olması hakkında ise bilgi vererek, bu sistemi Türkiye’de uygulayan ilk fakültelerden biri olduklarını belirtti. Merdiven Usulü denilen kayıt sistemini anlatan Koç, “Yani sırası gelen ilgili bölüme kaydını yaptırıyor.  Daha önceki yıllarda kaydını yaptıran öğrenci eğer başka bir üniversiteye gidiyorsa onun yerine yedekten kayıt yapıyorduk ki o da en alttaki puanın düşük olanı, belki de bizi tercihe kayıt hakkı tanınmış oluyordu. Biz bunun önüne geçmek için puanı nereye denk geliyorsa kayıtlandırmayı oraya yapıyorduk. Tabi ki bu bize biraz yük getiriyor.  Yük getirmesi de önemli değil. Çünkü öğrencilerin gönül rızası içerisinde öğrencilerin o ilgili yerlere kayıt yapması bizim için daha iyi” dedi.  
 
İsmail ŞEN