AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, Yenice ilçesi Çal köyünde İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan halı saha açılışına katıldı. Turan buradaki konuşmasında, “Şimdi Çanakkale’de her lafımıza cevap vermeye çalışan malum il başkanına sesleniyorum. Sen bana laf yetiştireceğine dün HDP’liler sokağa çıkın çağrısı yaptılar. Bize laf yetiştiren adam, malum il başkanı neden kendi yandaşına, ortağına, kendi ittifakındaki partisine ‘sokağa çıkmak ayıptır, yanlıştır, demokrasiye bu yakışmaz’ demiyor” ifadelerini kullandı.
Yenice Kaymakamı Ahmet Başer, Yenice Belediye Başkanı Veysel Acar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdullah Köklü, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta Çal köylüleriyle bir araya gelen Turan bir konuşma gerçekleştirdi.

Çanakkale genelinde yaptıkları yatırımlarla lisanslı sporcu sayısında büyük artış olduğunu kaydeden Turan, “Çanakkale’de lisanslı sporcu sayısı 33 bin 750. 600’lerdeki rakam 33 bini geçmiş. Bu çok büyük bir iş. Dünya kadar şampiyonumuz var; güreşte, yüzmede diğer alanlarda, her alanda. Eğer bu yatırımlar olmasa, teşvikler olmasa, motivasyon olmasa olur mu bunlar. 600’lerde olsa rakam dereceler olur mu? Pehlivan Feyzullah var dünya şampiyonumuz. Onunla beraberdim, taleplerini dinledik, değerlendireceğiz. Söylemek istediğimi şu; imkan olursa bizim gençlerimiz, bu imkanı en iyi şekilde değerlendirir. O yüzden bizde imkanlar üretmeye şehrimize katkı sağlamaya çalışacağız” dedi.

“BİZE LAF YETİŞTİREN ADAM, MALUM İL BAŞKANI…”
 Turan şöyle devam etti; “Biz bu işleri yaptıkça, biz bölgemizin eğitimi, sağlığı, huzuru için, diğer alanları, yolları dedikçe bazıları ülkemizin güvenliği ile ilgili, terörle ilgili maalesef bizi üzen bir gündem yapmaya çalışıyorlar. Birkaç gün önce üç büyük ilimizde terörle iltisakı olduğundan dolayı başkanlara devlet kayyım atadı. Ben merak ettim avukatım. Dedim nasıl olmuş. Baktık ki öne çıkan birkaç gerekçe var. Bir defa şehit yakınlarına mobing uygulayarak, işten çıkarmışlar. Yetmemiş teröristlerin yakınlarını, ailelerini belediyeye almışlar. Yetmemiş Türk bayrağını belediyenin her tarafından, internet sitesinden, kimlik kartlarından çıkarmışlar. Yetmemiş Anayasaya aykırı, milletin egemenliğini peşkeş çekercesine, kendi seçildiği halde eş başkanlık müessesesi kurmuş milletin seçtiğini değil eş başkan dediği Kandil’in atadığı adama yetki vermiş. Devlet bunu göremeyecek mi? Burası değneksiz köy mü? Tabii ki adım atılacak. Hem yargı, hem idari bu konuda adımlar atıldı. Bu kayyım atandı. Ama baktık ki çok farklı yerlerden ses gelmeye başladı. Şimdi Çanakkale’de her lafımıza cevap vermeye çalışan malum il başkanına sesleniyorum. Sen bana laf yetiştireceğine dün HDP’liler sokağa çıkın çağrısı yaptılar. Maalesef bir minibüsü durdurdular, o minibüsü indirip ateşe verdiler. Biz bu ülkede 6-8 Ekim sokağa çıkma çağrısını çok büyük bedellerle ödedik. 50 tane insanımız rahmetli oldu. Bir sorumlu insan, bir siyasal yapı insanları sokağa çağırır mı? Bize laf yetiştiren adam, malum il başkanı neden kendi yandaşına, ortağına, kendi ittifakındaki partisine ‘sokağa çıkmak ayıptır, yanlıştır, demokrasiye bu yakışmaz’ demiyor. Neden bize laf yetiştiren, her şeye cevap veren adam işi gücü yokmuş gibi bizimle uğraşan adam Diyarbakır’da orada, burada kendi ortaklarının yaptığı çağrının demokrasiye aykırı olduğunu, insanlarının hayatını riske ettiğini, ülkemizin kalkınmasına, ülkemizin eğitimine, sağlığına, ulaşımına her alandaki iddiasına engel olduğunu ifade etmiyor. Onlara kayyım atandığında ilk ses verenlerin, bugün de onların ‘sokağa çıkın’ demesinden sonra ilk ‘yaptığınız yanlıştır’ demesini bekleriz. Bu hakkımı var bizim. Ama bu millet kimin ne yaptığını iyi görüyor. Bu millet kimin milletinin yanında, kimin terör yuvalarına göz kırpanların yanında olduğunu iyi görüyor. O yüzden diyorum ki; önümüzdeki dönem 4 yıl seçim yok. Herkes aynaya baksın. Bırakın kavgayı, bırakın gerginliği, bırakın yanlış işleri herkes hukuk içerisinde hizmet etmeye, kendi siyasal görüşü içerisinde üretmeye devam etsin. Ama teröre ilişkin her türlü adımlarında dur demekte bizim görevimiz. Hep beraber gereğini yapacağız, bu milletin huzuru için çalışacağız.”

Dilvin ALTIKARDEŞ